Njemačka uvrstila Ličko-senjsku županiju na popis rizičnih područja, a Belgija skinula Istru i Međimurje

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom Njemačka je u srijedu na popis rizičnih područja dodala i Ličko-senjsku županiju.

Njemačka uvrstila Ličko-senjsku županiju na popis rizičnih područja, a Belgija skinula Istru i Međimurje Pixabay
24. 9. 2020

Na tom su se popisu prethodno već nalazile Dubrovačko-neretvanska, Požeško-slavonska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska te Zadarska županija.

Osim Ličko-senjske županije, na njemačkom popisu rizičnih područja od jučer se po prvi put nalaze i regije u Danskoj, Portugalu, Irskoj i Sloveniji. Osim toga, njemački Institut Robert Koch je rizičnima proglasio i nekoliko dodatnih regija iz Francuske, Češke, Nizozemske, Rumunjske, Mađarske i Austrije. Zbog velikog broja zaraženih se u međuvremenu gotovo cijelo područje Češke u Njemačkoj smatra rizičnim područjem.

Na njemačkom popisu rizičnih područja trenutačno se nalaze regije iz 14 od ukupno 27 zemalja članica Europske unije.

Povratnici koji se u Njemačku vraćaju iz rizičnih područja moraju pokazati negativan test na covid-19 koji ne smije biti stariji od 48 sati ili ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.