Njemačka izdala upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju

Njemačka izdala upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju Pixabay
20. 8. 2020

Zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom je njemačko Ministarstvo vanjskih poslova izdalo upozorenje za putovanja za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Prethodno je njemački Institut za zarazne bolesti Robert Koch proglasilo te dvije regije rizičnima.

Broj novozaraženih je u Hrvatskoj tijekom nekoliko tjedana bio nizak, ali se u zadnje vrijeme znatno povećao. Šibensko-kninska te Splitsko-dalmatinska županija trenutačno bilježe više od 50 slučajeva po 100 000 stanovnika u roku od sedam dana”, izjavilo je njemačko Ministarsvo vanjskih poslova.

Njemački turisti koji su boravili u te dvije hrvatske županije će nakon povratka u Njemačku morati ići na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezultate testa, moraju biti u kućnoj karanteni.

Darija Puljić, zamjenica župana Šibensko-kninske županije, izjavila je u razgovoru za N1 da ju je iskreno iznenadila odluka Njemačke da i njenu županiju stavi na crvenu listu budući da su jučer imali 24 slučaja, a danas devet, zbog čega smatraju da je situacija pod kontrolom.

Istaknula je da nema novih žarišta te da su svi zaraženi stavljeni u izolaciju. Napomenula je i da su Nijemci nakon domaćih gostiju prvi na listi dolazaka u Šibensko-kninsku županiju te da će današnja odluka Njemačke biti snažan udar na turizam u toj županiji.

Oznake: koronavirusNjemačkaŠibensko-kninska županijaSplitsko-dalmatinska županijaupozorenje za putovanje

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.