Njemačka preuzela 200 oboljelih od Covida-19 iz drugih zemalja EU-a

"Njemačka preuzima troškove liječenja tih pacijenata. To je naše shvaćanje europske solidarnosti", izjavio je njemački ministar zdravstva Jens Spahn.

Njemačka preuzela 200 oboljelih od Covida-19 iz drugih zemalja EU-a © European Union 2018
20. 4. 2020

Njemačke su bolnice dosad preuzele oko 200 oboljelih od Covida-19 iz drugih zemalja članica Europske unije za čije liječenje u tim zemljama nije bilo kapaciteta. Kako je u ponedjeljak objavilo njemačko Ministarstvo zdravstva u Berlinu, njemačke su vlasti dobile upit za prihvat dodatnih 40 pacijenata iz drugih europskih zemalja.

“Njemačka preuzima troškove liječenja tih pacijenata. To je naše shvaćanje europske solidarnosti”, izjavio je njemački ministar zdravstva Jens Spahn dodavši da se Europa drži zajedno i u vrijeme krize. “Njemačke su klinike spremne preuzeti i dodatne pacijente u slučaju potrebe”, poručio je njemački demokršćanin.

Prema procjeni njegovog ministarstva, Njemačka će za troškove liječenja pacijenata iz drugih zemalja članica Europske unije morati izdvojiti i do 20 milijuna eura.  

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.