New York proglasio izvanredno stanje zbog enormne količine snijega

U nekim regijama države New York proglašeno je izvanredno stanje zbog snježnih padalina. Odgovarajuću odluku donio je guverner države Andrew Cuomo.

New York proglasio izvanredno stanje zbog enormne količine snijega Unsplash
18. 12. 2020

Prema njegovim riječima, ovaj će režim utjecati na osamnaest županija, "jer se značajan dio države nastavlja boriti s velikim snijegom i izuzetno opasnim uvjetima na cestama".

Njujorčanima ekstremno zimsko vrijeme nije strano i mi ćemo to riješiti kao i uvijek do sada. Imamo tisuće zaposlenika i jedinica uključenih u operacije širom države i nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo pomogli ljudima. U međuvremenu, pozivam sve Njujorčane da ostanu kod kuće i izbjegavaju nepotrebna putovanja kako bi snježni čistači i posade na cesti mogli što brže i sigurnije očistiti ceste”, objasnio je Cuomo.

Prema vlastima, preko noći prijavljeno je više od 600 prometnih nesreća, a dvije od njih rezultirale su ljudskim žrtvama. Također, donesena je odluka o zatvaranju škola.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.