Nesreća Leoparda u Austriji: jedan mrtav, nekoliko ozlijeđenih

Na vojnom poligonu u Donjoj Austriji u ponedjeljak se dogodila nesreća s tenkom u kojoj je poginuo dočasnik, a tri vojnika su ozlijeđena. Policijska istraga incidenta je u tijeku.
 

Nesreća Leoparda u Austriji: jedan mrtav, nekoliko ozlijeđenih Lynn Greyling / Pixabay
17. 10. 2023

Na vojnom poligonu u Donjoj Austriji u ponedjeljak se dogodila nesreća s tenkom u kojoj je poginuo dočasnik, a tri vojnika su ozlijeđena.

Prema izvorima austrijske vojske, Leopard 2A4 je skrenuo s ceste i pao preko nasipa na poligonu Allentsteig. Nakon završetka policijskog očevida tenk će moći biti prevezen s mjesta nesreće i predan vojnom istražnom povjerenstvu.

Time bi se trebalo utvrditi je li nesreća posljedica tehničke pogreške, ljudske pogreške ili vanjskih okolnosti. Prema pisanju lista Der Standard, istraga bi također trebala utvrditi je li posada tenka možda prekršila pravila koja vrijede u austrijskoj vojsci. Državno tužiteljstvo u Kremsu provodi istragu zbog sumnje na ubojstvo. Naložila je i zapljenu tenka.

Austrijska ministrica obrane Klaudia Tanner istaknula je kako je ovo tužan dan za austrijsku vojsku. Dodala je da će vojska pružiti svu potrebnu podršku pogođenima nesrećom.

Fotografija je simbolična
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.