Našli su telefon Mateja Periša - tko je bio posljednji koga je nazvao?

Rezultati obdukcije bit će uskoro poznati. Iako rezultati DNK analize još nisu poznati, zapravo gotovo da nema sumnje da su beogradski mornari u srijedu izvukli iz Dunava upravo Mateja.

No, oko nestanka 27-godišnjeg Splićanina ima još puno neriješenih pitanja. Netko ga je natjerao da skoči u rijeku? Zašto je trčao ulicama Beograda usred noći? Zašto je napustio klub bez jakne i ništa nije rekao prijateljima? S kim se posvađao u klubu?

Našli su telefon Mateja Periša - tko je bio posljednji koga  je nazvao? Youtube/fotomontaža
19. 5. 2022

Hladna rijeka skrivala je tijelo Mateja Periša više od četiri i pol mjeseca, a u srijedu je isplivalo na površinu. Iako rezultati DNK analize još nisu poznati, zapravo gotovo da nema sumnje da je tijelo mladića kojeg su beogradski mornari u srijedu izvukli iz Dunava upravo Matej Periš.

Na tijelu su pronašli istu majicu kakvu je nosio 27-godišnji Splićanin na jednoj od fotografija koje su kružile u medijima, a nosio je srebrni sat poput Mateja i mobitel u džepu traperica, prenosi srbijanski medij Blic...

Podsjećamo ...

Splićanin je osam minuta trčao po Beogradu. Iz Gothic kluba krenuo je u Karađorđevu ulicu u 1:43 ujutro. Tamo je pokušao zaustaviti taksi, ali bio je zauzet.
 

Zatim je nastavio put i ubrzo se spustio prema obali Save. U javnosti se pojavila i snimka na kojoj je netko plivao u rijeci te noći.

Matejevi prijatelji prijavili su njegov nestanak sljedeći dan, 31. prosinca u 22 sata. Srpska policija, koja je službeno krenula u potragu za njim tek u 18 sati, savjetovala je da ga prvo pokušaju pronaći u bolnicama. Kako ga tamo nisu našli, tražili su ga danima, pa i tjednima. U akciji su sudjelovali policijski službenici i kopneni ronioci.

Koga je posljednjeg nazvao?

Duhove uznemiruje i informacija da je Matej te večeri nazvao svoju prijateljicu Maju, no ona se nije javila na poziv. Neobično je što je tvrdila da je te večeri u Beogradu bilo "snijega i leda", iako temperatura nije pala ispod deset stupnjeva Celzijevih, prenosi Blic.

"Baš kad sam parkirala auto zazvonio mi je telefon. Pitala me prijateljica hoću li se javiti. Rekla sam joj ne, ne mogu. Plašila sam se da ću negdje udariti auto. Ja sam iz Splita, a ovdje snijeg i nisam navikla na led - rekla je Maja u siječnju.
 

Što se je dogodilo?

No, oko nestanka 27-godišnjeg Splićanina ima još puno neriješenih pitanja. Netko ga je natjerao da skoči u rijeku, kako su svojedobno tvrdili srpski mediji? Zašto je trčao ulicama Beograda usred noći? Zašto je napustio klub bez jakne i ništa nije rekao prijateljima? S kim se posvađao u klubu? A jesu li srpska i hrvatska policija u pravu kada kažu da nema dokaza o nasilju? Uskoro se očekuje dovršetak obdukcije, no odgovor na pitanje što se točno dogodilo Mateju kobne noći s 30. na 31. prosinca vjerojatno nikada neće biti poznato.

Nenad Periš: "Istina se ne može promijeniti..."


- Informacija o Mateju je došla poslije pet meseci... Čekali smo radosnu vest, a došla je ona bolna, grozna... Istina se ne može promeniti već prihvatiti - rekao je za "Blic" Nenad Periš te dodao:

- Poslali su mi poruku i rekli su kako su pronašli tijelo i da odjeća odgovara Mateju. Takođe, rekli su da se mora pričekati i DNK analiza kako bi se ustanovilo je li to sigurno on.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.