Namještaljka Todoriću ruši se kao kula od karata! Stup hrvatskog sudstva poručio kako je mišljenje nelicenciranih poljskih vještaka nezakonito

Ima li danas sretnijeg čovjeka u Hrvatskoj? Gazda Todorić i njegovih 22 jataka, optuženika slave! Vrhovni sud stao na njihovu stranu i potvrdio kako je poljski KPMG nezakonito. Sve je izvjesnije kako pada optužnica DORH-a.

Namještaljka Todoriću ruši se kao kula od karata! Stup hrvatskog sudstva poručio kako je mišljenje nelicenciranih poljskih vještaka nezakonito Silvia Radelj screenshoot FB
12. 1. 2024

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti Državnog odvjetništva RH u predmetu Agrokor, priopćeno je danas s Vrhovnog suda.
“Vrhovni sud donio je rješenje kojim je odbio zahtjev za zaštitu zakonitosti Državnog odvjetništva Republike Hrvatske protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu potvrđenog rješenjem Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske, kojim je izdvojen nalaz i mišljenje vještaka kao nezakoniti dokaz. Utvrđenje je Vrhovnoga suda da nisu počinjene povrede zakona koje je u zahtjevu za zaštitu zakonitosti istaknulo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, te da je raščlamba nižestupanjskih sudova pravilna”, izvijestio je Vrhovni sud.

Podsjetimo, radi se o tome da je ključni dokaz u predmetu Agrokor, knjigovodstveno financijski nalaz poljskog KPMG-a pravomoćno izdvojen iz spisa, jer su sudovi zaključili da su u izradi nalaza većim dijelom sudjelovali zaposlenici hrvatskog KPMG-a koji su ujedno imali i poslovne odnose s izvanrednom upravom Agrokora, zbog čega su bili u sukobu interesa.

DORH je Vrhovnom sudu podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti smatrajuću da se time odstupilo od sudske prakse, no i da je Vrhovni sud uvažio njihove prigovore, odluka o izdvajanju vještačenja bi ostala na snazi, jer samo povreda zakona na štetu okrivljenika, što ovdje nije slučaj, može dovesti do ukidanja po “ZZZ”-u. Međutim, sada je i Vrhovni sud potvrdio da su odluke nižih suda donesene sukladno zakonu.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv Ivice Todorića u slučaju Agrokor. Uz njega su bile optužene još 22 osobe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.