Mora li MARIJANA PETIR vratit uslugu za darovane potpise na EU izborima?

 

 Žena na četiri štanda u 48 sata prikupila 11.341 potpisa. Moš mislit, "crno labudovo". Eto što je predajući potpise u zadnji tren rekla pred nešto više od godinu dana.

Mora li MARIJANA PETIR vratit uslugu za darovane potpise na EU izborima? Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
5. 6. 2020

Napisao: Borut Černelić

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL


"U samo dva dana prikupila sam 11.341 potpisa i predala ih DIP-u. Želim zahvaliti svima koji su poduprli moju kandidaturu. Svatkog tko radi pošteno, radišno, čestito moralno, domoljubno... narod prepozna. Ljudi su potegnuli iz Varaždina, Osijeka i Splita da bi dali potpis u Zagreb", kazala je pred godinu dana Petir.
Kasnije se ustanovilo kako je i sisački biskup Vlado Košić dao veliki doprinos da bivša europarlamentarka prikupi dovoljan broj potpisa za kandidaturu. Da nije bila tako "umješna" ne bi bila ubačena da razmrvi kandidacijsku listu. I nije bila jedina. Nikada nitko nije provjeravao kandidacijske liste. Tako ni njenu, a pljuštale su teške optužbe. Zahvaljujući i tome osvojila je nešto više od 47.000 glasova i u velikoj mjeri onemogućila još bolji rezultat Ruži Tomašić kojoj je nedostajalo tek tri tisuće glasova da se domogne i drugog EU mandata sa Suverenistima. Danas su joj ti glasovi miraz za ulazak na HDZ listu i pokušaj da se vladajuća stranka prikaže i desnijoj struji prihvatljivom. Zna se koga će to najviše stajati na predstojećim izborima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.