Draženu Barišiću, stanovniku Remetinca, mogao bi "doći" glave odvjetnik kojeg je upravo on "skinuo s trona" pred godinu dana

Dražen Barišić, Mato Čičak, a i još neki članovi Predsjedništva HDZ-a Zagrebačke županije prije godinu dana "skinuli" su s mjesta čelnika Skupštine Zagrebačke županije Damira Mikuljana. Zagrebački odvjetnik nije im bio po volji, jer je ukazivao na teške propuste. Upravo je on danas kandidat za šefa HDZ-a Zagrebačke županije, a okrivljenika iz afere Janaf, načelnika općine Rugvice koji tek mora objasniti svoju ulogu, kako je bespravno gradio... nema na listi novih HDZ favorita. Štoviše, danas su od viđenijih ljudi dobili oštru osudu: -  Uz sve već poznato, za vrijeme Dražena Barišića i njegovih suradnika postali smo neuspješni. Izgubili smo vlast u Zagrebačkoj županiji i od devet gradova osvojili smo vlast u samo tri grada. Dražen Bošnjaković koji je i sam nekada bio predsjednik Zagrebačke županije poručio je: - Zato pozivam sve članice i članove HDZ-a Zagrebačke županije da budete hrabri i odvažni te da mi se pridružite 22.11. na unutarstranačkim izborima i date glas Damiru Mikuljanu i njegovom timu, jer je to glas za uspješan i ugledan HDZ Zagrebačke županije

Draženu Barišiću, stanovniku Remetinca, mogao bi "doći" glave odvjetnik kojeg je upravo on "skinuo s trona" pred godinu dana Tomica Račić
16. 11. 2020

Napisao: Borut Černelić

Foto: Tomica Račić

Dražen Barišić, stanovnik "Remetinca", jedan od vodećih okrivljenika u aferi "Janaf", gradonačelnik Velike Gorice, saborski zastupnik kojem je zbog navodnog sudioništva u kriminalnim poslovima skinut saborski imunitet, predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije i tko zna sve što ne, našao se danas na udaru kritika vodećih članova vladajuće stranke.

Tako je Dražen Bošnjaković, bivši ministar pravosuđa i šef Županijskog HDZ-a sasuo drvlje i kamenje po gradonačelniku koji je poslovao s Krešom Petekom, jednim od dva glavna osumnjičenika u aferi Janaf. Kazao je kako su Barišić i njegovi "suradnici" za svog stolovanja u Županiji učinili totalni nered i doživjeli pravi fijasko: - Za vrijeme Dražena Barišića i njegovih suradnika postali smo neuspješni. Izgubili smo vlast u Zagrebačkoj županiji i od devet gradova osvojili smo vlast u samo tri grada. Sve ovo ima ogromnu težinu, jer za koji dan, točnije 22. studenoga, održat će se unutar stranački izbori za čelnika HDZ-a Zagrebačke županije. Bira se nasljednik osumnjičenoga Barišića, a zanimljivo je da je jedan od dva pretendenata na čelno mjesto Damir Mikuljan! Upravo je zagrebačkom odvjetniku i znanom članu HDZ-a iz Bistre bezrezervnu podršku uputio Dražen Bošnjaković. On dobro pamti prošlu jesen kad je upravo Barišićeva ekipa smijenila Damira Mikuljana s mjesta predsjednika Županijske skupštine. Mikuljan im nije bio po volji, jer je ukazivao na brojne nepodopštine i prljave poslove. Barišić je i uz pomoć Mate Čička, načelnika Općine Rugvice, tajnika HDZ-a Županijske organizacije, šefa Županijske skupštine, odnedavno i saborskog zastupnika imenovanog po aferi Janaf umjesto svog bliskog partijskog prijatelja. Sve to postaje iznimno zanimljivo, jer u međuvremenu je osim Barišića, u silaznoj političkoj putanji i sam Mato Čičak. Bez obzira na to što je bio viđeniji član, što je bio drugi partijski čovjek u Županiji, a prvi u Skupštini..., njega nema na obzoru kao mogućeg kandidata za čelna mjesta u županijskoj organizaciji HDZ-a. Tako što se trebalo očekivati, no očito je i njegova upletenost u afere i umreženost s Barišićem napravila svoje. Novinari su mu otkrili niz nepodopština s velebnim zdanjem u Rugvici za koji nema sve potrebite dozvole, a i sam Andrej Plenković, diplomatski mu je preko novina poručio da će sve to morati dokazati. To što ga nema na popisu kandidata, očit je znak da HDZ više ne računa na partijski kružok kojeg su činili Dražen Barišić, Mato Čičak, Tomislav Masten, član Predsjedništva HDZ-a iz Samobora... sve odreda igrači kojima klijentelizam nije bio stran.

Bilo kako bilo, u HDZ-u su se počele otkrivati novi aduti, ali jednako tako na površinu izlaze prljavštine ekipe koja je duboko umočena u nečasne radnje i koja i sada preko svojih satelita pokušava održati pozicije.

Najdalje u optužbama otišao je upravo Dražen Bošnjaković koji je istaknuo: - Nažalost, radi djelovanja nekih pojedinaca iz samog vrha županijske organizacije danas trpimo sramotu i predmet smo oštrih kritika javnosti.
Na nadolazećim novim unutarstranačkim izborima ne samo da moramo izabrati tim koji će HDZ ZG županije vratiti na pobjedničko mjesto, nego moramo vratiti i narušeni ugled HDZ-a u Zagrebačkoj županiji.
Zato pozivam SVE članice i članove HDZ-a Zagrebačke županije da budete hrabri i odvažni te da mi se pridružite 22.11. na unutarstranačkim izborima i date glas Damiru Mikuljanu i njegovom timu, jer je to glas za uspješan i ugledan HDZ Zagrebačke županije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.