Krunoslav Borovec završio maraton kao 10., mjesto iza prvoplasirane djevojke koju je kavalirski propustio

Načelnik Uprave hrvatske policije i pomoćnika glavnog ravnatelja ne samo da je u odličnoj formi, već je pokazao i poštovanje prema damama. Na utrci od 5000 m koja se održala u Bistri na samom je cilju propustio pobjednicu u ženskoj konkurenciji, Dubrovčanku Maju Perišić, atletičarku AK Dubrovnik. I pobjednik u muškoj konkurenciji, Ante Živković iz istog je kluba

Krunoslav Borovec završio maraton kao 10., mjesto iza prvoplasirane djevojke koju je kavalirski propustio igor stažić
11. 6. 2019

Napisao: Igor Duran

Foto: Igor Stažić

U organizaciji Udruge mladih Općine Bistra  održana je 3. BistRANka, trkačka utrka na 5000 metara kroz ulice Općine Bistra. U glavnoj utrci sudjelovalo je osamdesetak trkača, a uvertira su bile utrke osnovnoškolaca.

-Bistranka nam je najveći projekt koji radimo, a raduje nas što nam broj prijavljenih svake godine raste. Najbitnije u svemu ovome je voljni moment, želja nam je da se naša zajednica aktivira i u tome smo nadam se uspjeli. Želja nam je da u budućnosti pokušamo organizirati utrku na deset kilometara- ispričao je predsjednik Udruge mladih Općine Bistra Vedran Batrla.

Među prijavljenim trkačima bio je i načelnika Uprave policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

- Ovo je utrka u mome mjestu i zato je rado trčim. Lijepo je kada se ovakve rekreativne priredbe osiguravaju u mjestu u kojem živite. To sigurno podiže kvalitetu života u tome mjestu. Ovo je dan za uživanje u trčanju i druženju s ljudima koji se bave lijepim i dobrim stvarima- ispričao nam je po utrčavanju u cilj Krunoslav Borovec. 

Podršku trkačima uz općinsko vodstvo predvođeno načelnikom Krešimirom Gulićem, dali su i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, te saborski zastupnik Mato Čičak.

-Drago mi je što smo nastavili s utrkom dalje i što se opet okupilo ovoliko ljudi- istaknuo je načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić, dok predsjednika Skupštine raduje činjenica kako ovaj projekt uz podršku partnera Općine Bistra, Zagrebačke županije i HEP-a „vuku“ mladi.

-Kontinuitet donosi kvalitetu. Drago mi je što se oko svega ovoga okupljaju mladi koji tako projiciraju svoje želje i mogućnosti. Najbitnije je da se krećemo, da ova utrka osim što za cilj ima širenje i promoviranje sporta, ona širi i svijest o zdravlju. Mladi su to postigli i to je najveća vrijednost ovog projekta, kazao je Damir Mikuljan.

Pobjednicima ovogodišnje 3. BistRANke postali su trkači iz Atletskog kluba Dubrovnik Maja Perišić i Ante Živković.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.