Novi vjetar u leđa Damiru Mikuljanu, još jedan mandat u NO INA te podrška za novog šefa HDZ-a Zagrebačke županije

Andrej Plenković prvo je podržao kandidaturu Damira Mikuljana za predsjednika čelnika HDZ-a zagrebačke županije, a samo koji dan kasnije na sjednici Vlade potvrdio je i drugi mandat zagrebačkog odvjetnika za člana Nadzornog odbora INA. Uz njega hrvatski predstavnici Vlade bit će ponovo i Damir Vanđelić te Luka Burilović.

Novi vjetar u leđa Damiru Mikuljanu, još jedan mandat u NO INA te podrška za novog šefa HDZ-a Zagrebačke županije DM Facebook
13. 11. 2020

- Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, mr. sc. Andreju Plenkoviću na ukazanom povjerenju i prijedlogu za produženje mandata člana Nadzornog odbora INA d. d., napisao je danas na svojoj FB stranici Damir Mikuljan, ugledni odvjetnik koji posljednjih dana sve više postaje uzdanicom HDZ-a. Veliko je to priznanje za ovog marljivog i samozatajnog odvjetnika s adresom u Bistri, a uredom u Zagrebu. Odluka Vlade o imenovanju tri člana Nadzornog odbora INA stigla je samo nekoliko dana nakon što je Andrej Plenković podržao kandidaturu Damira Mikuljana za šefa stranačke organizacije HDZ-a. Osim njega podršku predsjednika Vlade za najvišu stranačku funkciju u Zagrebačkoj županiji ima i Mikuljanov protukandidat Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića. Po prvi put u HDZ-ovoj povijesti čelnik županijske organizacije birati će se na direktnim izborima. Jedan član - jedan glas. Još je zanimljivije kako se Mikuljan i Turk natječu za mjesto koje je do sada držao Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice koji je pod istragom zbog afere Janaf i koji je točno pred godinu dana uspio "skinuti", sa svojom ekipom, Damira Mikuljana s pozicije predsjednika Skupštine Zagrebačke županije.

U INA će hrvatske interese braniti i Damir Vanđelić kojeg je Vlada nedavno imenovala za privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije! Damir Vanđelić član je i Uprave Adris grupe, jedan od rijetkih političara koji je sudionik Domovinskog rata i koji je u srpskim logorima bio zatočen i mučen 173 dana.

Uz Damira Mikuljana, kandidati za četiri potpredsjednička mjesta županijskog HDZ-a su Marica Mikec, Josip Mahović, Tomislav Lukšić i Franjo Lazarin.

Inin Nadzorni odbor ima devet članova, tri imenuje Hrvatska vlada, jedan je član predstavnik radnika, a preostale MOL.  Sama Uprava INA se sastoji od šest članova. Tri člana postavlja MOL, a preostala tri Vlada Republike Hrvatske.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.