Mate Rimac mijenja Svijet i jedan je od 35 najboljih europskih znanstvenika ispod 35 godina, mladih inovatora koji već oblikuju budućnost

Čudotvorac iz Svete Nedelje, autor najbržeg električnog automobila na svijetu, najefikasnijih baterija, infotainmenta..., zapeo je za oko i MIT Technology Review Innovato, "instituciji" koja ga je još prošle godine uvrstila među 35 Europljana ispod 35 godina koji će sasvim sigurno promijenti svijet. MIT Technology Review Innovato, znana je "institucija" koja svake godine objavljuje najveće svjetske, europske i regionalne znanstvene nade. Posebice su se specijalizirali birajući one najbolje do 35 godina života. Njihov je cilj birati pojedince čija će dostignuća oblikovati naredna desetljeća. Jednako tako cilj im je prepoznati razvoj novih tehnologija, kreativnu primjenu postojećih tehnologija za rješavanje najvećih svjetskih problema. Više o Mati Rimcu u novom broju Starta koji je na svim kioscima.

Mate Rimac mijenja Svijet i jedan je od 35 najboljih europskih znanstvenika ispod 35 godina, mladih inovatora koji već oblikuju budućnost Rimac automobili
10. 8. 2021

- Čast mi je biti jedan od 35 najboljih inovatora koji imaju manje od 35 godina, ali to je priznanje ne samo za mene, već za cijeli moj tim. Iznimno je puno mojih suradnika u kompaniji koji zaslužuju ovu nagradu, napisao je na svojoj Facebook stranica Mate Rimac, čudotvorac iz Svete Nedelje.
To je još jedno u nizu priznanja koje je stiglo na adresu mlađahnog kreatora super brzih električnih automobila te inovativnih tehnologija. Tvrtka Mate Rimca jednako je tako na Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi osvanula na 10. mjestu. Tako su nakon konkretnih inovacija i proizvoda mati pristigla i «papirnata» priznanja. On je iznimno skromno u svom FaceBook postu kazao kako takva priznanja ne pripadaju samo njemu, već cijeloj njegovoj momčadi čije je sjedište u Svetoj Nedelji.

Inovatori mlađi od 35 godina godišnji je popis koji prepoznaje izvrsne znanstevnike koji godinama ne prelaze navedenu brojku. Nagrade obuhvaćaju širok spektar polja, uključujući biotehnologiju, materijale, računalni hardver, energiju, transport, komunikaciju i internet. Ovaj popis autorstvo je MIT Technology Review, edicije koja je osnovana još daleke 1899., a koja je u čast 100. godišnjice, 1999. počela kao MIT Technology Review, Innovato objavljivati i svjetske znanstvene nade, a posebice su se specijalizirali birajući one najbolje do 35 godina života. Djeluju kao edicija američkog sveučilišta MIT, možda i najcjenjenijeg tehničkog fakulteta na svijetu. Njihov je cilj birati pojedince čija će dostignuća oblikovati naredna desetljeća. Jednako tako cilj im je prepoznati razvoj novih tehnologija, kreativnu primjenu postojećih tehnologija za rješavanje najvećih svjetskih problema. Kako su napisali na svojoj stranici: - Nagradimo genijalan posao koji je bitan čitavom svijetu, a ne samo određenom području ili industriji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.