Tata Lauda bio je šampion, Lucas je 78.! Je li ovo najbolja priča o Dakru ikada? Ovako je ovaj trkač odao počast svom legendarnom ocu

Lukas Lauda (45) nosi crveno bijelu (Marlboro) kacigu svog legendarnog oca na ovogodišnjem Dakru! Nikiju Laudi u čast!
 Čuveni reli Dakar smatra se jednom od najzahtjevnijih auto-moto sportskih utrka na svijetu, a svake godine okupi i poneko zvučno ime. Ove godine na svojoj prvoj utrci nastupio je i trkač prezimena Lauda.


 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Racingnews365.com | Formula 1 Platform (@racingnews365com)

Tata Lauda bio je šampion, Lucas je 78.! Je li ovo najbolja priča o Dakru ikada? Ovako je ovaj trkač odao počast svom legendarnom ocu João Carlos Costa FB
10. 1. 2024

 
Niki Lauda bio je legendarni vozač Formule 1 koji je u svojoj 14-godišnjoj karijeri skupio tri naslova svjetskog prvaka. I nakon završetka karijere uživao je kultni status, a njegova je riječ imala težinu kad god bi se pojavio na utrkama. Ponekad su mu tamo društvo pravili i sinovi Matthias i Lukas.

Mlađi Matthias također je profesionalni trkač, koji se proslavio u endurance serijama za upravljačem Aston Martina, a stariji Lukas njegov je menadžer. No, upravo potonji ove godine prvi put nastupa na reliju Dakar. Lauda na svom prvom reliju Dakar, ukrašen je #347 Can-Am Maverick XRS Turbo  u upečatljivu boju inspiriranu McLarenom i Marlborom.

U kategoriji T3 vozi Can-Am Maverick koji je obojen u boje McLarenovog trkaćeg automobila iz 1984. s kojim je njegov otac osvojio svoj posljednji naslov u Formuli 1. Lukas, međutim, nije stao samo na automobilu , za Dakar je stavio kacigu, također u bojama očeve kacige. Izvanredna posveta vrhunskom trkaču koji je pomalo slučajno otišao korak dalje.
 

Na kacigi se vidi mala naljepnica 'Raifeissen', koja predstavlja stari logo banke koja je bila sponzor njegova oca. Još je sentimentalnija priča o tome kako je naljepnica dospjela na Lukasovu kacigu, a Lukas je novinarima objasnio da je na naljepnicu naišao dok je pregledavao maminu staru kutiju s fotografijama koje je tražio za brata.

Između je bila ova mala naljepnica koju je stavio na kacigu za sreću. Riječ je dakle o originalnoj naljepnici Nikija Laude, koja je sada oživjela s njegovim sinom na reliju Dakar.

A kako ide Lukasu Laudi na reliju? Nakon 81. mjesta u prologu, zaostao je u prvoj etapi i pao na 101. mjesto u ukupnom plasmanu. Od tada je Lauda bio bolji i popeo se na 78. mjesto na kraju četvrte etape.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.