Lockheed Martin izgradit će 5G mrežu u svemiru

Lockheed Martin najavio je planove za postavljanje 5G mreže u svemiru - na uređaje će se moći povezati bez dodatne opreme na Zemlji.

Lockheed Martin izgradit će 5G mrežu u svemiru Unsplash
24. 3. 2021

Svemirska divizija Lockheeda Martina sklopila je strateško partnerstvo s Omnispaceom. Lansirat će satelite kako bi zajednički istražili mogućnosti 5G u svemiru.

"Dugo istražujemo globalnu 5G mrežu koja korisnicima omogućuje neometano prebacivanje između satelitskih i zemaljskih mreža", rekao je izvršni direktor Omnispacea Ram Viswanathan za CNBC.

Prema njegovim riječima, potrebe korisnika nikada neće nestati, a zahtjevi za brojem komunikacija širom svijeta samo će rasti. "Omnispace ima infrastrukturu i razumijevanje kako ponuditi ovu uslugu i poslati je na mobilni uređaj", rekao je Viswanathan.

Ove dvije tvrtke bit će među vodećima u prijenosu podataka u svemiru, najbliži konkurenti su im Starlink, tvrtka specijalizirana za satelitske komunikacije pametnim telefonima AST & Science, kao i mreže OneWeb i Telesat usmjerene na velike tvrtke.

Istraživači su primijetili da drugi igrači na tržištu stvaraju LEO satelitske konstelacije, ali Omnispace nudi mogućnost izravnog povezivanja s uređajem bez glomazne opreme na Zemlji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.