Kuba Covid-19 libre! Razvili 4 cjepiva i nude ga besplatno turistima. Ljeto na Karibima, a zašto ne? Imaju najviše doktora per capita, kakav samo zamašnjak za biznis

Tako to rade pametni u turizmu. LJETO NA KARIBIMA, A ZAŠTO NE! Čudesna Kuba, kakva samo priča iz Havane koja zna kako dovući turiste. Po Europi samo s Covid-19 putovnicom, na Kubu uskoro posve slobodno. Tako rade mudri. Fenomenalna Kuba otvorit će skoro turističku sezonu posve sigurna! Kakav samo turistički marketing u vrijeme pandemije. I dok se Europa, a i Hrvatska koprcaju s urušavanjem turističkog biznisa, Kuba je spremna za nova vremena. Oni znaju, oni imaju strategiju, razvili su svoja 4 cjepiva kojim će besplatno cijepiti goste. Unatoč ekonomskom bojkotu, karipski otok, koji ima najveći broj liječnika u odnosu na stanovnike na svijetu, proizvodi četiri cjepiva. Imaju daleko najveći broj zdravstvenih radnika, posebice doktora. Kuba nikad zanimljivija, sigurnija, jednostavnija, ljepša... Vjeruju da mogu savladati lockdown i otvoriti se vrlo brzo.

Pročitaje i u origanalu portala "Il secolo XIX" https://www.ilsecoloxix.it/ mondo/2021/02/08/news/cuba- offrira-gratuitamente-il- vaccino-anti-covid-ai-turisti- 1.39876976?ref=fbpxix&fbclid= IwAR16U5KEu2GhhMW_LONf4E5PQ- YucE0JdBRz_ tedwhCLHdWaQD0L5F7RWGQ

Ljeto na Kubi, zašto ne!

Kuba Covid-19 libre! Razvili 4 cjepiva i nude ga besplatno turistima. Ljeto na Karibima, a zašto ne? Imaju najviše doktora per capita, kakav samo zamašnjak za biznis Unsplash
2. 3. 2021

Tropske plaže u apsolutnoj sigurnosti. Turisti koji žele putovati na Kubu moći će na egzotičan otok i to usred pandemije. U "paketu za odmor" nude turistima i besplatno cijepljenje protiv Covid-19.

Prijedlog dolazi od kubanskog epidemiološkog instituta Finlay, koji razvija cjepivo Soberana 02, koje će u ožujku ući u treću fazu eksperimentiranja na 42. 000 dobrovoljaca starih između 18 i 80 godina. Ravnatelj instituta Finlay, Vicente Vérez, kojeg citiraju novine La Noticia, uvjerava da je cjepivo Soberana 02 sigurno i da pokazuje visoku imunizacijsku moć. "Izaziva dugotrajno imunološko pamćenje koji populaciju, osim što stvara antitijela, čini izdržljivijom", rekao je Vérez.

Prijedlog također ima za cilj pokušati oživjeti kubansku ekonomiju, bačenu na koljena sankcijama koje je nametnuo bivši američki predsjednik Donald Trump, a zbog kojih je turizam već propao za gotovo 10 posto u 2019. godini, čak i prije pandemije.

Unatoč ekonomskom bojkotu, karipski otok, koji ima najveći broj liječnika u odnosu na svoje stanovnike, proizvodi četiri cjepiva: uz Soberanu 02, Finlayovu Soberanu 01, u fazi 2, Mambisa i Abdala, koju je razvio Centar za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju (Cigb).
Osim imunizacije stanovništva od 11,8 milijuna ljudi, Kuba također namjerava distribuirati svoja cjepiva zemljama u razvoju i zemljama s kojima Havana ima geopolitičke saveze: Iranu, Venezueli i Vijetnamu, između ostalog, i Indiji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.