Mini maraton atletičara u kojoj je važniji fair play od pobjede u subotu i to po 4. put u Gornjoj Bistri, trči i bivši načelnik Uprave policije

Krunoslav Borovec, obilježio je prošlogodišnju 3. po redu utrku na 5000 m, BistRANku. Propustio je u ciljnoj ravnini pobjednicu u ženskoj konkurenciji, Dubrovčanku Maju Perišić, atletičarku AK Dubrovnik i time BistRANki zadao pečat fair play prepoznatljivosti. Organizatori iz Bistranske utrke mladih najavljuju i ove godine brojne natjecatelje i mini maraton u kojem je važno sudjelovati, stići na cilj i biti uzorit sportaš. 4. po redu BistRANka na rasporedu je u ovu subotu, a početak manifestacije zakazan je u 10 sati i 30 minuta u Gornjoj Bistri, u Dedinjskoj 20.

Mini maraton atletičara u kojoj je važniji fair play od pobjede u subotu i to po 4. put u Gornjoj Bistri, trči i bivši načelnik Uprave policije igor stažić
21. 5. 2019

Utrka će se održati 25.05.2019. u subotu, s početkom programa u 10,30 sati. Start i cilj su u Gornjoj Bistri, Dedinjskoj 20.

Mladi iz Gornje Bistre ostaju vjerni tradiciji. Već po 4. put organiziraju iznimno popularnu utrku atletičarki, atletičara i to onih u top formi, ali jednako tako i starih i mladih. Utrka je to u kojoj sudjeluju oni od 7 pa sve do 77 godina. Ovaj mini maraton, ili točnije rečeno utrka na 5000 metara, sve je popularniji i zbog sudjelovanja poznatih osoba iz javnog i političkog život. Dakako da sve to to u Zagorju ne može proći bez veselice, što je sasvim sigurno još jedan od motiva da ako već ne sudjelujete u utci da je pratite po ulicima Gornje Bistre, u startno-ciljnoj ravnini, u prigodnom šatoru u kojem će se proglašavati slaviti najuspješniji natjecatelji u brojnim kategorijama, ali i slaviti.

U glavnoj utrci sudjelovalo je prošle godine osamdesetak trkača, a uvertira su bile utrke osnovnoškolaca. Ove se očekuje brojka i od 100 natjecatelja i natjecateljica. Bistranka je najveći sportsko-humanitarni projekt u Gornjoj Bistri, za Vedran Batrla, predsjednika Udruge mladih Općine Bistra, odlična je vijest da je interes za ovogodišnju utrku premašio sva očekivanja. Krunoslav Borovec, bivši načelnik Uprave policije i pomoćnik glavnog ravnatelja policije, a danas čelnika Policijske akademije, očekuje se i ove godine. Za njega je ovo utrka koja se ne propušta, jer trči u svome mjestu, a nije naodmet pokazati i "mišiće". Prošle je godine završio na 10. mjestu u sveukupnom poretku i na kraju se pokazao velikim gentelmanom. I za njega to je dan za uživanje u trčanju i druženju s ljudima koji se bave lijepim i dobrim stvarima, kazao je Krunoslav Borovec. Pobjednici prošlogodišnje 3. BistRANke bili su trkači iz Atletskog kluba Dubrovnik Maja Perišić i Ante Živković, koji su osvojili i zavidne novčane nagrade osim pehara i medalja.

Podršku trkačima uz općinsko vodstvo predvođeno načelnikom Krešimirom Gulićem, daje i Damir Mikuljan, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije. Potporu Bistranki daje zamjenik Janice Kostelić, Krešimir Šamija iz Središnjeg ureda za sport.

Bistranska udruga mladih je osnovana u prosincu 2015., a sve u cilju uređenja i rješavanja pitanja od značaja za život mladih i njihova odgovornog uključivanja u društvenu zajednicu. Ciljevi udruge su stvaranje i unaprjeđenje uvjeta za bolju informiranost mladih i poticanje njihove kreativnosti i kulturnog izražavanja, a zalaže se za organizaciju kreativnih radionica u svrhu prijenosa znanja i vještina kao i organiziranje sportskih, kulturnih, zabavnih i humanitarnih manifestacija.

Utrka će se održati 25.05.2019. u subotu, s početkom programa u 10,30 sati. Start i cilj su u Gornjoj Bistri, Dedinjskoj 20.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.