Njih 60 od 7 do 77, Covidu-19 i žestokoj vrućini usprkos u tradicionalnoj utrci na 5000 m koja se pretvorila u svojevrsni otpor pandemiji

5. BISTRANKA utrka koja se tradicionalno trči podno obronaka Medvedice i ulicama Bistre i ove je godine okupila popriličan broj trkača i trkačica. I to Covidu-19 usprkos. Njih više od 60 po žestokoj vrućini otrčalo je utrku koja će ostati upamćena i po tome što su njeni sudionici bili sedmogodišnjaci, ali i sedamdesetisedamgodišnjaci.

Bistranska udruga mladih organizirala je utrku koja je održana u posebno propisanim uvjetima zbog pandemije korona virusa. Trčalo se od najmlađih dobnih skupina pa do onih treće dobi. Na utrci je sudjelovalo 60-tak trkača i trkačica, što je solidna brojka unatoč pandemiji. Naravno da utrka ne bi mogla biti održana bez pomoći Općine Bistra i generalnog sponzora HEP d.d.

Njih 60 od 7 do 77, Covidu-19 i žestokoj vrućini usprkos u tradicionalnoj utrci na 5000 m koja se pretvorila u svojevrsni otpor pandemiji Dragan Đukanović
31. 8. 2020

Marica i Mato Krnek, bračni par u visokim godinama i članovi Atletskog kluba Fit Zaprešić, držeći se za ruke utrčali su kroz ciljnu ravninu 5000 metara duge utrke koja se tradicionalno održava u Bistri. Iako najstariji, nisu bili posljednji. Poput pravog gospodina Mato je za korak, namjerno, bio sporiji. Utrku su pretrčali u vremenu od 32 minute i 10 sekundi, što je bilo gotovo dvostruko više nego što je trebalo pobjedniku utrke, Kristijanu Rubiniću (16:18 min). Sedam sekundi trčao je brže od drugoplasiranog Josipa Oulovskya, a 16 s od trećeplasiranog Ivana Bulića. U konkurenciji žena najbrža je bila Tea Faber s vremenom 18:23 min. Utrčala je u ciljnu ravninu s prednošću od jedne minute i 19 sekundi ispred Magdalene Čujko, a za njom je sa zaostatkom od još tri sekunde finiširala Marija Lukina.

(PR)

Rezultati :

Muškarci
Kristijan Rubinić  16.18 min
Josip Oulovsky   16.25
Ivan Bulić   16.34


Žene
Tea Faber  18.23 min
Magdalena Čujko 19.42
Marija Lukina  19.45

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.