VIDEO UŽIVO: Krenula masovna uhićenja u Ottawi, policija se ne šali i tko im se nađe na putu završi u zatvoru

GROZNE SLIKE iz glavnog grada Kanade. Stotine, ako ne i tisuće policajaca počeli su s "osvajanjem" utvrde demonstranata prije tri sata i  došli su u srce protestne zone, pored Parlamenta. UŽIVO: https://youtu.be/lgYNGrp_R38

Uhićuju nemilosrdno i to ne samo vođe protesta, već i žene i mlade i stare. Obračun je to koji po naredbi Justin Trudeau danas mora biti okončan!
Prosvjednici se pokušavaju spasiti kako znaju i umiju, dobar dio njih formirao je čvrsti živi zid ispred policajaca. Spojili su ruke i pjevaju kanadsku državnu himnu.

S druge strane policija preko razglasa pušta upozorenje:

- DEMONSTRANTI, morate odmah otići. Svi oni koji to ne učini mogu biti smjesta uhićeni!


Policija Ottawe postavila je gotovo 100 policijskih kontrolnih točaka oko glavnog mjesta prosvjeda, kao i velike poslovne i stambene četvrti u centru grada kako bi spriječila više prosvjednika da uđe u to područje.

Truckers and supporters continue to protest COVID-19 vaccine mandates, in Ottawa
AUTOR
 Carlos Osorio 
AGENCIJA
 REUTERS 
OPIS
 People hug in front of police officers, as truckers and supporters continue to protest coronavirus disease (COVID-19) vaccine mandates, in Ottawa, Ontario, Canada, February 18, 2022. REUTERS/Carlos Osorio Photo: Carlos Osorio/REUTERS AUTOR Carlos Osorio AGENCIJA REUTERS
18. 2. 2022

Foto: Carlos Osorio/REUTERS/PIXELL

Kanadska policija tijekom dana počela je uhićivati prosvjednike iz "Freedom Convoy 2022" u Ottawi. Prosvjednike proslijeđuju u pritvor, odvlače vozila u nastojanju da razbiju takozvani demonstracije koji tjednima paraliziraju glavni grad Kanade. Zbog ovakve akcije premijera Justina Trudeaua, policiji su osigurane hitne ovlasti.

Trube kamiona su se oglasile dok su se stotine policajaca, od kojih su neki nosili puške, u petak ujutro približavalo središtu protesta, u blizini Parliament Hilla. Tučnjave su izbile kada su policajci pritvorili brojne demonstrante, odvodeći neke s lisicama.

Policija je ušla u središte protestnog područja u Ottawi


Operacija je počela u petak rano ujutro u centru Ottawe, a u samo nekoliko minuta uhićeno je 15 osoba. Ona ne prestaju iu nitko ih više ni ne broji.
Policija je optužila prosvjednike da koriste djecu kao štit između redova policajaca i mjesta prosvjeda. Policijska akcija uslijedila je nakon što se Kanadska vlada pozvala na Zakon o izvanrednim situacijama kako bi suzbila trotjedni prosvjed.

"Sloboda nikada nije bila slobodna", rekao je prosvjednik Kevin Homaund za Associated Press.

"Pa što ako nam stave lisice i strpaju nas u zatvor?"

 Zakon daje Vladi dodatne ovlasti u vrijeme krize i korišten je za nametanje zabrane javnog okupljanja u nekim dijelovima Ottawe, Zabranjuje dolazak u zonu prosvjeda i dovođenje maloljetnika u to područje, među ostalim mjerama.
Mnogi stanovnici Ottawe izrazili su frustraciju lokalnom policijom, rekavši da nije učinjeno dovoljno da se prosvjed očisti, koji je paralizirao dijelove grada oko Parlamenta i utjecao na lokalne tvrtke. Šef policije podnio je ostavku sredinom ovog tjedna zbog navodno neučinkovitog postupanja s demonstrantima.
Vlasti su prošlog vikenda uklonile ekonomski najštetniju blokadu - mosta koji povezuje Windsor, Ontario, s američkom državom Michigan. Prosvjedi kamiondžija na drugim graničnim prijelazima u Couttsu u Alberti i Emersonu u Manitobi završili su ovog tjedna. Justin Trudeau sve je bliže uspješnom, no krajnje odvratnom gušenju protesta.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.