Koronavirus u privatnom zagrebačkom Domu za starije

U zagrebačkom privatnom Domu za starije i nemoćne došlo je do proboja koronavirusa. Trenutno su tri osobe klasificirane kao zaražene, a testirano je ukupno 40 osoba čiji se rezultati još čekaju. Dom ukupno ima 30 štićenika.

Koronavirus u privatnom zagrebačkom Domu za starije Pixabay
15. 4. 2020

Na današnjoj pressici zagrebačkog stožera civilne zaštite, Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'', Zvonimir Šostar, izvijestio je da je pozitivno troje korisnika privatnog doma za starije i nemoćne. Testirano je 30 korisnika i 10 djelatnika, a rezultati se očekuju u skorije vrijeme. 

Bandić na pressici tvrdi da su epidemiolozi postupili kako su trebali postupiti. ''Žao mi je zbog toga što se dogodilo. Nemamo nikakvih ingerencija, ali imamo odgovornosti jer su to naši sugrađani'', rekao je i najavio da će podijeliti zaštitna sredstva i u privatne domove. Kaže da dosad nisu tražili zaštitna sredstva. ''Moralo se dogoditi to što se dogodilo da počnu prevenirati'', rekao je.

Šostar je nadodao kako je Grad osigurao dovoljno sredstava za dezinfekciju

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.