Kolakušić traži da voda bude besplatna kao u Irskoj, Tomašević je sutra poskupljuje za novih 20 posto!

Pitamo vas, TKO JE U PRAVU? Za eurozastupnika visoka cijena vode je čista prevara, za gradonačelnika jedini način da se osigura sigurna i kvalitetna isporuka!

Tomašević objavio više cijene vode, Kolakušić ga ukorio da na esencijalnim resursima Grada nema pravo zarađivati.

Kolakušić traži da voda bude besplatna kao u Irskoj, Tomašević je sutra poskupljuje za novih 20 posto! Sanjin Strukić/Pixell
28. 2. 2023

Foto: Sanjin Strukić / Pixell

Cijena kubika vode u Zagrebu ubuduće će iznositi 17,75 kn, umjesto dosadašnjih 15,29 kn! Gradonačelnik poskupljenje opravdava katastrofalnom infrastrukturom gdje gubici iznose i više od 50 posto. Istovremeno s odlukom gradonačelnika na FB je eurozastupnik objavio video u kojem upozorava da je voda jedna od zadnjih linija obrane građanskog dostojanstva, da je to prirodno bogatstvo kojeg Zagreb i Hrvatska imaju u izobilju i da nema nikakvog smisla tretirati ju kao "crno zlato"!

 

- Voda i odvoz otpada moraju biti besplatni, jer su građani te troškove platili kroz poreze i prireze. Svaki sustav u kojem građani dva puta plaćaju za istu uslugu može se definirati isključivo kao krađa i prevara, kazao je Mislav Kolakušić.

Zagrepčani plaćaju najveći prirez (18 posto) u državi, a svjedoci smo stalnog dizanja cijena struje, komunalija, pričuve, prijevoza. Od 1. ožujka poskupljuje i voda. Tako je odlučio Tomislav Tomašević koji tvrdi da bez viših cijena ne može osigurati stabilnu i kavalitetnu distribuciju vode. Prema njemu osnovni razlog je katastrofalno stanje cjevovoda, kroz kojeg procuri "u ponor" i više od 50 posto vode.

Za prosječnu obitelj to je poskupljenje od oko pet eura. Cijevi su trule i gubici u mreži su 50 posto, poručuju iz Holdinga.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.