Kolakušić: Ne uvodite novi lockdown

"Ove godine u proljeće počeli smo koristiti lockdown. Uslijed lockdowna i njegove politike izgubljeni su milijuni radnih mjesta u Europskoj uniji", upozorio je nezavisni hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić u četvrtak u Bruxellesu.

Kolakušić: Ne uvodite novi lockdown © European Union 2020
21. 10. 2020

Nezavisni hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić pozvao je u četvrtak zemlje članice Europske unije da ne uvode novi lockdown s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa zbog goleme štete koju je već nanio europskim gospodarstvima, ali i milijunima europskih građana koji su zbog njega ostali bez svojih radnih mjesta.

Ove godine u proljeće počeli smo koristiti lockdown. Uslijed lockdowna i njegove politike izgubljeni su milijuni radnih mjesta u Europskoj uniji”, upozorio je Kolakušić u četvrtak u svom govoru u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Sada pojedine države polako ponovno uvode i provode politiku lockdowna. Izgubit ćemo dodatne milijune radnih mjesta. Ukoliko to nastavimo i do proljeća, moći ćemo govoriti o desetinama milijuna izgubljenih radnih mjesta, za čije su stvaranje bila potrebna desetljeća”, poručio je nezavisni hrvatski zastupnik u EU parlamentu.

Kolakušić je istaknuo da će lockdown dovesti do golemog zaduživanja država članica, a kao primjer je naveo i slučaj Hrvatske.

“Hrvatski premijer Andrej Plenković jučer je izjavio da zbog posljedica saniranja štete lockdowna i financiranja poduzetnika mi nismo u stanju isplatiti jednu milijardu eura dugova veledrogerijama, što znači da nismo u stanju platiti lijekove”, napomenuo je.

Gospodarska i socijalna budućnost i sadašnjost Europske unije ovise ponajviše o našoj reakciji na pandemiju covida-19. Mi moramo preispitati u ovom domu postoji li drugi način za borbu protiv pandemije covida-19”, poručio je nezavisni hrvatski europarlamentarac.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.