Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova: "SAD se neprestano miješa u unutarnja pitanja drugih zemalja"

To stvara velik broj problema u svijetu, au nekim slučajevima dovodi do turbulencija i sukoba, rekao je voditelj odjela Wang Yi.

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova: "SAD se neprestano miješa u unutarnja pitanja drugih zemalja" FreeNews
8. 3. 2021

Sjedinjene Države su se dugo drsko miješale u unutarnja pitanja drugih zemalja pod izlikom zaštite ljudskih prava. To je u nedjelju na godišnjoj konferenciji za novinare na marginama zasjedanja Nacionalnog narodnog kongresa izjavio ministar vanjskih poslova Wang Yi.

"Sjedinjene Države već se dulje vrijeme drsko miješaju u unutarnje stvari drugih zemalja pod izlikom demokracije i zaštite ljudskih prava. To stvara velik broj problema u svijetu, a u nekim slučajevima dovodi do turbulencija i sukoba”, rekao je.

Kina je spremna za dijalog sa američkom stranom i očekuje da će Sjedinjene Države ukinuti neopravdana ograničenja bilateralne suradnje, rekao je Wang Yi.

"Otvoreni smo za produbljivanje suradnje sa Sjedinjenim Državama. Nadamo se da će Sjedinjene Države krenuti u istom smjeru i ukloniti sva neopravdana ograničenja bilateralne suradnje što je prije moguće i neće stvarati nove prepreke”, rekao je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.