Kanada želi dogovor s Bidenom o zabrani automobila na fosilna goriva

Kalifornija i Quebec namjeravaju zabraniti prodaju novih automobila s benzinskim motorima 2035. godine.

Kanada želi dogovor s Bidenom o zabrani automobila na fosilna goriva Unsplash
23. 12. 2020

Kanada očekuje produbljivanje veza sa Sjedinjenim Državama na polju ekologije, a jedan od rezultata toga može biti zabrana prodaje novih automobila i kamiona s benzinskim motorima, rekao je visoki član vlade.

Kanadski ministar okoliša Jonathan Wilkinson rekao je da su se Ottawa i buduća administracija novoizabranog predsjednika Joea Bidena složili da bi se uvođenje automobila s nula emisija trebalo dogoditi brže.

Kanada će s SAD-om razgovarati o tome kako doći tamo i poboljšati ukupne performanse transportnog sektora, koji čini 26 posto kanadskih emisija, rekao je u telefonskom intervjuu.

Predmet pregovora s Washingtonom može biti "ono što su europske zemlje, Quebec i Britanska Kolumbija već učinile, odnosno određivanje datuma nakon kojeg više neće dopuštati prodaju motora s unutarnjim izgaranjem", rekao je.

Kanada je 2017. rekla da svi automobili prodani od 2040. ne bi trebali stvarati nikakve emisije. Kalifornija i Quebec rekli su da će zabraniti prodaju novih automobila i kamiona na benzinski pogon 2035. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.