Tako nešto još nije viđeno! Hrvatski vozač sreo 'crnogorskog' medvjeda (video će vas nasmijati do suza)

"Pusti me da spavam", poručio je dobri medo u Gorskom kotaru brojnim vozačima namjernicma! Internetom kruže brojne snimke susreta s medvjedima, ali nešto poput onoga što je jadan vozač zabilježio u Delnicama vjerojatno još niste vidjeli!

"Pa ti možeš ležati duže od Crnogorca, idi na natjecanje", samo je jedan od briljantnih komentara na društvenim mrežama.

Tako nešto još nije viđeno! Hrvatski vozač sreo 'crnogorskog' medvjeda (video će vas nasmijati do suza) Tik Tok/posnetek zaslona
6. 12. 2023

Video uradak postao je viralan, što će mu sigurno uljepšati dan. Dolazi iz najvišeg grada u Hrvatskoj, smještenog u središnjem dijelu Gorskog kotara. Ovo je najveće naselje na ovim prostorima, a oko 6000 stanovnika naviklo je svoj životni prostor dijeliti s medvjedima, a nije neobično sresti krznenu životinju u prirodi, ili je vidjeti iz automobila. No, prilično je neobično kada vozač naiđe na medvjeda koji razigrano leži uz rub ceste i uopće se ne da ometati.

Isječak iznad naišao je na mnoge komentare, od kojih su mnogi barem jednako smiješni kao i sam isječak. "Pa ti možeš ležati duže od Crnogorca, idi na natjecanje", napisao je jedan od njih, aludirajući na poznato i pomalo bizarno natjecanje u ležanju koje se svake godine održava u Crnoj Gori (inače, ove su godine oborili rekord Možda tako izgleda zimski san medvjeda u moderno doba, kada se i život divljih životinja mijenja s vremenskim promjenama. Između ostalog, već smo pisali o tome da sve više roda zimu provodi kod kuće i više ne odlaze u tople krajeve.

Ni zimski san medvjeda nije što je nekad bio. "Iako se vjeruje da medvjedi spavaju zimski san, neki ostaju aktivni i tijekom zime", napisali su na kocevsko.si i dodali: "Zimsko razdoblje između studenog i ožujka je vrijeme nestašice hrane, pa medvjed štedi energiju tijekom tih mjeseci i obično ga provodi u brlogu. Tijekom tog razdoblja hibernacije medvjed hibernira, njegova tjelesna temperatura pada i otkucaji srca se usporavaju. Povremeno prespava i napušta jazbinu, ali neki medvjedi ostaju aktivni tijekom cijele zime." Nikada nećemo saznati je li razigrani medo na gornjoj snimci odlučio uopće ne prespavati zimu ili je samo otišao iz jazbine da se protegne.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.