"Kad u mom gradu bude potvrđena lokalna transmisija, šanse da ću se zaraziti tada će iznositi 100 %, medicinska sestra sam u najizloženijoj ordinaciji"

Sandra Karamatić, medicinska sestra iz Ploča prepravila je prema svom radnom mjestu potresnu priču jedne američke sestre, priči kojoj je dala i svoj pečat. Fotografija je Vili Beroša koju je jučer snimio u KBC Dubrava.

"Kad u mom gradu bude potvrđena lokalna transmisija, šanse da ću se zaraziti tada će iznositi 100 %, medicinska sestra sam u najizloženijoj ordinaciji" Vili Beroš
27. 4. 2020

To morate pročitati. Obavezno štivo!

Prerada: Sandra Karamatić

Foto: Vili Beroš i Sandra Karamatić


“Kad u mom gradu bude potvrđena lokalna transmisija, šanse da ću se zaraziti tada će iznositi 100 posto, budući da sam medicinska sestra u najizloženijoj ordinaciji. Tako da se sada želim obratiti svima vama koji ste sad u svojoj kući, sa svojom obitelji, dosadno vam je i voljeli biste izaći. Malo drugačije perspektive ponekad je sve što vam treba da budete zahvalni na svemu što vi imate, a drugi neće imati.
Kad odem na posao tog dana kada se potvrdi transmisija i kad se vratim kući, ući ću kroz vrata od garaže. Tu ću svući sve sa sebe uključujući i cipele, i sve ću ubaciti u veš mašinu. Iskoristit ću maramice na bazi klora da obrišem sve što sam usput dotakla. Onda ću uzeti ogrtač i otići ću na kat, u spavaću sobu. U tu sobu, u koju do daljnjeg neće ulaziti nitko osim mene, tuširat ću se vrelom vodom. Potom ću opet dezinficirati sve što sam dotakla, pa ću se obući.
Moram živjeti kao da sam već zaražena
Kad to završim sjedit ću na jednom mjestu, dva metra udaljena od svih koje volim. Nikoga neću dirati, jer znam da ću se zaraziti , kad tad. Tako da moram živjeti kao da sam već zaražena.
Razgovarat ću s obitelji, ali neću ih dirati. Nisam neka osoba koja grli, ali znam da će mi u narednim danima, zbog mog posla, trebati zagrljaj. Neću moći dobiti nijedan. To je jedini način da ih zaštitim.
Vjerojatno ću svom najmlađem morati stotinu puta ponoviti da će mama biti dobro. Onda ću im zaželjeti laku noć.. Otići ću spavati. Sama. U sobu u koju drugi ne ulaze. Obitelj će od večeras živjeti odvojeno, oni odlaze u drugu kuću.
To će biti moj život, svaki dan
To će biti moj život. Svaki dan. Čak i kad ne radim , jer mogu biti zarazna prije simptoma. Tako da, dok ovo ne prestane, moja stvarnost bit će drugačija. Grlit ću svoje kolegice i kolege, jer su kontaminirani kao i ja, ali u najtežim danima neću osjetiti dodir ljubavi ljudi koje volim. I tako tjednima, mjesecima – tko zna dokad. Sve je do vas, Hrvata.
Zato vas molim, dok sjedite kući s djecom u vašem krilu, dok ih grlite i gledate film – molim vas, pomozite nam da ovo završimo čim prije, ne izlazite ako vam baš nije hitno. Moje će ruke biti prazne svaki dan, kako vaše ne bi morale. Ići ću sama u praznu kuću sve dok bude lokalne transmisije virusa. Ostanite kući. Grlite svoju djecu, spavajte sa svojim bračnim partnerima, jedite na porculanskim tanjurima, pijte vino iz najfinijih čaša, cijenite sve ono što mnogi od nas ne mogu. I ne zaboravite vi birate krevet.
Ja ću odraditi svoj dio. Molim vas, vi odradite vaš.”
Jedna obična medicinska sestra. ♥️

Objava je od jedne američke sestre koju je Sandra Karamatić, sestra iz Ploča prepravila prema svom radnom mjestu i kojem "sam samo dala svoj touch". Fotografija je Vili Beroša koju je jučer snimio u KBC Dubrava.

To što je napisala to je obavezno štivo koje svi moraju pročitati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.