Čini se da boksa više neće biti na Olimpijskim igrama

Jeste li za da se izbaci boks s Olimijskih igara? Koji je razlog zašto ovaj sport neće biti uvršten u program Igara?

Čini se da boksa više neće biti na Olimpijskim igrama Twitter/The Olympic Games
8. 12. 2022

Međunarodna boksačka asocijacija (IBA) i dalje je pod suspenzijom, tako da postoji velika vjerojatnost da boks neće biti na rasporedu Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. i dalje izaziva zabrinutost oko upravljanja federacijom, financijske transparentnosti, održivosti i integriteta svojih postupaka suđenja. Kao rezultat toga, Međunarodni olimpijski odbor ne može promijeniti svoje stajalište o privremenoj suspenziji", rekao je sportski direktor Međunarodnog olimpijskog odbora Kit McConnell.

Korupcijski skandali lebde nad svjetskim boksačkim savezom

Međunarodna boksačka federacija suspendirana je 2019. godine zbog brojnih korupcijskih skandala, no ipak je sportu dopušteno da bude na programu Olimpijskih igara 2021. i 2024. No, kako tvrdi McConnell, ako ne bude promjena, vjerojatno ih neće ni biti. u Los Angelesu.

"Da se danas mora donijeti odluka o Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028., Izvršni odbor ne bi mogao preporučiti organizatorima da boks uvrste u sportski program Igara", tvrdi Međunarodni olimpijski odbor.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.