MOO ne planira prebaciti Olimpijske igre za 2022. godinu

MOO ne planira prebaciti Olimpijske igre za 2022. godinu Pexels
12. 5. 2020

Ne planira se odgoda Olimpijskih igara u Tokiju do 2022., Japan se neće i ne želi nositi s većim kašnjenjem, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

MOO i organizacijski odbor Tokijskih igara krajem ožujka najavili su odgodu ljetnih olimpijskih igara na 2021. godine zbog koronavirusa. Igre se trebaju održati od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021, a ovo je prva olimpijada u novijoj povijesti koja je odgođena. Prije toga, predsjednik organizacijskog odbora Tokija 2020. Yoshiro Mori rekao je da će Igre biti otkazane ako pandemija koronavirusa ne bude stavljena pod kontrolu do sljedeće godine.

"Naši japanski partneri i premijer jasno su dali do znanja da se Japan neće moći nositi s odgodom kasnije sljedećeg ljeta. Odgoda će podrazumijevati ograničenja i kompromise od strane svih sudionika. Ne planira se opet odgađati“, stoji u izjavi MOO-a na njihovoj službenoj web stranici.

"Ako pandemija ne nestane do ljeta 2021., slijedit ćemo mjere upravljanja rizikom i mjere ublažavanja koje je Svjetska zdravstvena organizacija utvrdila za masovne događaje u kontekstu trenutne epidemije koronavirusa. I dalje ćemo slijediti princip koji je vodio sve naše odluke: organiziranje Olimpijskih igara samo u sigurnom okruženju za sve uključene ljude. Nastojat ćemo slijediti ovaj princip u budućnosti ", naglasio je MOO.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.