Izgradnja prvog svemirskog hotela u svijetu započinje 2025. godine

Orbital Assembly Corporation objavila je datum početka izgradnje prvog svemirskog hotela - Voyager Station.

Izgradnja prvog svemirskog hotela u svijetu započinje 2025. godine FreeNews
4. 3. 2021

Izgradnja će započeti u Zemljinoj orbiti 2025. godine, a ako sve bude išlo prema planu, projekt će biti dovršen do 2027. godine. Hotel će biti prsten s kapsulama. Imat će restorane, kina, lječilišta, teretane i sobe za turiste, kapaciteta do 400 ljudi.

Orbital Assembly Corporation također želi stvoriti posebne kapsule na stanici za privremeni boravak astronauta, kao i za skladištenje zaliha vode i zraka. Takva će se „skladišta“ iznajmljivati ​​ili prodavati privatnim i državnim tvrtkama. Ukupno projekt predviđa 24 stambena modula dimenzija 20 × 15 metara.

Naravno, cijenu gradnje i cijenu jedne noći u korporaciji Orbital Assembly ne prijavljuju. Tvrtka samo tvrdi da su zahvaljujući višekratnoj raketi Falcon 9 troškovi izgradnje stanice Voyager znatno pali. Usput, prije pojave Falcona 9, cijena lansiranja objekta teškog 1 kg u svemir bila je 8000 američkih dolara. Sada je ta brojka pala na 2000 američkih dolara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.