Nakon Jeff Bezosa i Sir Richard Branson odlučio je letjeti u svemir, a na put ga vodi i Land Rover

Bitka za osvajanje svemira se nastavlja! Ovaj put ne između Rusije i Sjedinjenih Država, već između bogatih poduzetnika. Nakon što je osnivač i vlasnik Amazona, Jeff Bezos, najavio svoje prvo putovanje u svemir prije nekoliko tjedana, u sličnom pothvatu pretekao ga je osnivač Virgin, Sir Richard Branson. U tome je veliku ulogu imala još jedna prepoznatljiva britanska tvrtka, Jaguar-Land Rover. Britanska marka automobila za klijente projekta Virgin Galactic Future Astronaut osigurala je posebna vozila koja su sada doživjela pravo krštenje.

Nakon Jeff Bezosa i Sir Richard Branson odlučio je letjeti u svemir, a na put ga vodi i Land Rover Jaguar-Land Rover
15. 7. 2021

Branson je u svemir otišao kao jedan od četvorice stručnjaka iz inače šesteročlanog tima na brodu SpaceShipTwo Unity. Tvrtka razvija plovilo pet godina, a sada su s cijelom posadom izveli prvi pravi let u svemir. Do sada je letjelica izvodila samo probne letove unutar atmosfere ili unutar Zemljine orbite, a ovaj je let bio važan korak na putu do realizacije komercijalnih svemirskih letova.

Svoju "kapsulu" za pothvat pripremili su i kod britanske marke automobila koja s Virginom surađuje od 2014. godine. Njihova vozila koriste se za prijevoz opreme i putnika do svemirskog taksija, vuču taksija, kao i čišćenje uzletno-sletne staze prije polijetanja. Range Rover Astronaut Edition i Land Rover Defender 110 nedavno su korišteni za prijevoz Bransona, a posla će očito imati više nego dovoljno u budućnosti, jer se očekuje da će tvrtka dobiti prvih 600 putnika potvrđenih za let u svemir.
 

Range Rover Astronaut Edition poseban je, posebice kad je o iskustvu riječ.  Prestižno terensko vozilo, razvijeno u odjelu Land Rover SV Bespoke, koje je predstavljeno 2019. godine, a bilo je namijenjeno isključivo budućim putnicima programa Virgin Galactic Future Astronaut.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.