Nakon smrti mlade žene koja je jela tiramisu, poznati su rezultati istrage koja je otkrila velike nepravilnosti

Tužitelji u Italiji rekonstruirali su kobni događaj u kojem je mlada žena doživjela anafilaktički šok nakon što je, prema prvim istragama, konzumirala tiramisu. Desert je reklamiran kao veganski, ali je umjesto toga očito sadržavao mliječni protein, sastojak na koji je bila alergična od rođenja.

Nakon smrti mlade žene koja je jela tiramisu, poznati su rezultati istrage koja je otkrila velike nepravilnosti em te from Pixabay
21. 1. 2024

Mlada je djevojka provela romantičnu večer s dečkom u veganskom restoranu u Milanu, no večera se nažalost pretvorila u tragediju. Sve se dogodilo prije godinu dana, ali sada je stvar došla na sud.

Nakon deset dana u komi umrla je od anafilaktičkog šoka nakon konzumiranja tiramisua, prema prvim istraživanjima. U slučaju su istražene četiri osobe. Kaznena djela za koja se tereti u ovom slučaju su ubojstvo, krađa u trgovinama i prodaja neoriginalne hrane. Proizvod pod nazivom "Tiramisun" talijansko Ministarstvo zdravstva povuklo je s tržišta zbog opasnosti od prisutnosti alergena jer sadrži mliječne proteine ​​koji nisu navedeni na deklaraciji.

Tužitelj Luca Gaglio pokrenuo je istragu protiv nepoznatih osoba zbog ubojstva i naredio obdukciju nesretnog događaja koji se dogodio 26. siječnja prošle godine. Nakon nekoliko žličica nesretnoj djevojci je pozlilo te su pozvali pomoć: hitna pomoć je vrlo brzo stigla na teren i odvezla je u bolnicu San Raffaele, ali nažalost nije bilo rješenja.U međuvremenu, istraga je pokazala da je nesretna djevojka također alergična na jaja te da su jaja bila prisutna i u majonezi koju je konzumirala u sendviču. Za aromatiziranje sendviča korištena je majoneza. Dvije žene koje su vodile slastičarnicu koja je opskrbljivala restoran su pod istragom za ubojstvo, piše talijanski dnevnik Corriere della Sera. Miješali su sastojke koji su sadržavali mlijeko.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.