Italija uvodi obvezu nošenja maski na otvorenom

Kako bi suzbila širenje zaraze koronavirusom, talijanska vlada namjerava uvesti obvezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenom, izjavio je talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u svom govoru u talijanskom parlamentu u utorak u Rimu.

Italija uvodi obvezu nošenja maski na otvorenom Наркологическая Клиника/Pixabay
6. 10. 2020

Uredba o obveznom nošenju maski na otvorenom trebala bi biti donešena u utorak navečer. Talijanski su građani dosad morali nositi maske uglavnom u zatvorenim prostorima poput trgovina, ureda i u javnom prijevozu.

Osim toga, vlada premijera Giuseppea Contea namjerava pooštriti i kontrolu nošenja maski. Sigurnosne snage bi trebale kontrolirati i da nigdje ne dođe do okupljanja većeg broja ljudi.

Talijanski ministar zdravstva naglasio je da broj zaraženih koronavirusom u cijeloj zemlji i dalje raste. Situacija je pod kontrolom, ali broj pacijenata u bolnicama tijekom protekla dva mjeseca kontinuirano raste, upozorio je.  

Speranza je od zastupnika također službeno zatražio produženje izvanrednog stanja zbog koronavirusa do 31. siječnja 2021. godine, o čemu mora odlučiti parlament. Ova mjera daje vladi posebne ovlasti.

Izvanredno stanje zasad ostaje na snazi do 15. listopada.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.