Italija uvodi karantenu za putnike iz zemalja EU-a

Kako bi suzbila pandemiju koronavirusa, Italija će uvesti karantenu za putnike koji dolaze iz ostalih država članica Europske unije, izvijestile su u utorak novinske agencije dpa, AFP i Reuters, pozivajući se na izvore iz talijanskog Ministarstva zdravstva u Rimu.  

Italija uvodi karantenu za putnike iz zemalja EU-a Unsplash
31. 3. 2021

Putnici iz zemalja članica EU-a morat će navodno prije ulaska u Italiju napraviti test na koronavirus, nakon dolaska u Italiju pet dana ostati u karanteni te se nakon isteka tog vremena još jedanput podvrgnuti testiranju na koronu.  

Prema medijskim izvješćima, talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza trebao bi tijekom današnjeg dana potpisati odgovarajuću uredbu. Još se ne zna kad bi nova pravila trebala stupiti na snagu te dokad će vrijediti.

Ista pravila već su uvedena za sve putnike koji u Italiju dolaze iz zemalja izvan Europske unije.  

Italija će za vrijeme Uskršnjih blagdana od 3. do 5. travnja uvesti lockdown na području cijele zemlje. Talijanski građani, među ostalim, za to vrijeme neće smjeti putovati u druge talijanske regije, osim u izvanrednim situacijama ili zbog posla.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova u Berlinu savjetovalo je njemačkim građanima da zasad ne putuju u Italiju, ako to nije prijeko potrebno. Njemačka je cijelu Italiju proglasila rizičnim područjem.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.