- Hvala ti Bože, razgovarajte ljudi, budite dobri i gledajte u budućnost, za dobrobit svih nas

Pljušte reakcije na dugoočekivani susret Andreja Plenkovića i Aleksandra Vučića. Na marginama sastanka u Davosu dva predsjednika potvrdila da žele unaprijediti teško poremećene odnose dviju država.

Brojni su slični komentari ovome Rajko Đurice koji je kazao:  - Svaka čast, razgovarajte i smirite jadni narod od mržnje da jednom počnemo zivot bez trzavica! Želim vam svako dobro vama i vašima u porodici, kao i dva naroda!

- Hvala ti Bože, razgovarajte ljudi, budite dobri i gledajte u budućnost, za dobrobit svih nas Aleksandar Vučić / Instagram
19. 1. 2023

Foto: Aleksandar Vučić / Intstagram

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije nije odolio postaviti na Instagram sliku susreta s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Hrvatske vlade. Poručio je:

- Vrlo korektan razgovor sa @plenkovic.andrej o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa.

Zanimljivi su i komentari koji su se zaredali i koji uglavnom podržavaju inicijativu dvojica predsjednika, a onaj iz naslova na najbolji način sažima što misle o svemu Vučićevi fanovi.

Tako je Rajko Đurica kazao:  - Svaka čast, razgovarajte i smirite jadni narod od mržnje da jednom počnemo zivot bez trzavica! Želim vam svako dobro vama i vašima u porodici, kao i dva naroda!

- Hvala ti Bože, razgovarajte ljudi, budite dobri i gledajte u budućnost, za dobrobit svih nas, napisala je mvny11!

- Tijekom Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu, napisao je Plenković na Twitteru, uz fotografiju s Vučićem.

Hrvatsku i Srbiju opterećuju brojna otvorena pitanja, od 1832 nestala do odštete logorašima, procesuiranja ratnih zločinaca.

- Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanje otvorenih pitanja, naglasio je Plenković.

Plenković je prije susreta s Vučićem sudjelovao na sastanku s temom "Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.