Teška tragedija uoči relija u Hrvatskoj: Slavni Irac izletio s ceste i zabio se u drvo, ozljede preteške

Reli za svjetsko prvenstvo je u crnom. Šokantna vijest s treninga po Zagorju. Poginuo je Craig Breen iz Hyundai Teama, jedan od vodećih u ukupnom poretku WRC-a. Prva je to smrt od 1989. u takozvanoj "Oktanskoj kraljici".

Prošle se godine Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta okušala u suvozačkoj ulozi s tragično preminulim WRC vozačem.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac okušala se u suvozačkoj ulozi s WRC vozačem Craigom Breenom.
 
WRC Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija, a prije same utrke, poznata lica svjetske reli scene u Hrvatskoj će testirati stazu.

Upravo na testiranju staze u terminu M-Sport Ford World Rally tima u Karlovačkoj županiji, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac okušala se u ulozi suvozačice irskom reli vozaču Craig Breenu.

Uloga suvozača izuzetno je bitna, jer on je taj koji vozača uz pomoć svojih bilješki vodi kroz zahtjevne brzinske ispite, s prosječno više od 300 različitih zavoja. Ipak, ako se ovo čini jednostavnim zadatkom, zapravo to nikako nije. Brzina, izuzetno jake sile i u konačnici - vrlo malo kontrole na suvozačkoj poziciji.


    "U početku je malo strašno i govorite svom vozaču da uspori, ali zapravo kad on vidi da se ne bojite, sve je u redu i možete uživati u vožnji i stvarno vam bude fantastično", objasnila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Evo kako je vatreni Irac Craig Breen ocijenio svoju privremenu suvozačicu:

U početku, prije kretanja, svatko osjeća strah. Jasno, ne znate što vas
čeka. Tako je to s reli vožnjom, nije jako popularan sport i puno je
nepoznanica. Predstavlja vam misterij prje nego što probate. Ovo je bilo odlično.


Za Breena je ovo bilo vrhunko zagrijavanje za ono što slijedi od 21. do 24. travnja, kad se u Hrvatskoj po drugi put vozi Svjetsko reli prvenstvo. Renault/Start
13. 4. 2023

Irski reli vozač Craig Breen doživio je smrtonosnu nesreću u četvrtak tijekom treninga uoči Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj od 20. do 23. travnja.

Vrsni vozač, trenutno šesti u ukupnom poretku pojedinaca, koji je prošle godine osvojio četvrto mjesto na WRC Croatia reliju, izgubio je život na dionici između Starog Golubovca i Lobora.

 
Nesreća se dogodila u 12.40 sati. Prema prvim informacijama hrvatske policije, u nesreći je smrtno stradao vozač, dok je suvozač prošao neozlijeđeno. Nesreća se dogodila kada je trkaći automobil izletio s ceste i zabio se u drvo. Policijski očevid još traje, službenih informacija još nema.

 
Neslužbene podatke poslijepodne je potvrdio Hyundai. Na Twitteru je korejski tim potvrdio da je 33-godišnji Breen izgubio život, dok suvozač James Fulton nije stvarno ozlijeđen u nesreći. U Hyundaiju su izrazili sućut obitelji i prijateljima te dodali da zasad neće komentirati tragični događaj.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.