Zbogom sjajni Irče!

Tko je bio Craig Breen.

Teška tragedija u Zagorju. Proslavljeni Irac izletio s ceste u Hyundijau WRC i zabio se u drvo, ozljede preteške. Preminuo je. Suvozač James Fulton neozlijeđen..

Zbogom sjajni Irče! Hyundai WRC
13. 4. 2023

Tko je bio Craig Breen.

Reli vozač druge generacije, bivši kartong šampion osigurao je naslove WRC akademije i SWRC 2011. i 2012. prije nego što se pridružio Peugeot Rally akademiji za dugo i uspješno članstvo u ERC-u. To je dovelo do dijela programa s Citroënom u WRC-u za 2016. Nije razočarao, s postoljem u Finskoj i petim mjestom na Korzici. Uslijedilo je pet plasmana među pet najboljih na WRC-u 2017. prije nego što se Craig vratio na postolje u Švedskoj početkom 2018.

S Hyundaijem je debitirao u WRC-u 2019., osiguravši sedmo mjesto na reliju Finska. U sljedeće dvije sezone, Irac je osvojio impresivna četiri postolja na sedam natjecanja, uključujući dva druga mjesta u Estoniji. Nakon godinu dana izbivanja iz Hyundaija 2022., Craig se iz Forda vraća u momčad s novim suvozačem u obliku Jamesa Fultona. Zajedno će ciljati na prvu WRC pobjedu za volanom našeg i20 N Rally1 2023. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.