Hrvatski otočni proizvodi na središnjem gradskom trgu

Preduskršnji sajam i promocija projekta Hrvatski otočni proizvod održavaju se na Trgu bana Josipa Jelačića do 7. travnja, a svoje proizvode predstavlja 29 proizvođača s brojnih hrvatskih otoka

Hrvatski otočni proizvodi na središnjem gradskom trgu Grad Zagreb
4. 4. 2019

Ministar turizma Gari Cappelli, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas su obišli štandove proizvođača koji svoje otočne proizvode izlažu od 28. ožujka do 7. travnja na središnjem gradskom trgu, u okviru Preduskršnjeg sajma i promocije projekta Hrvatski otočni proizvod.

Sajam se, podsjetimo, održava s ciljem poticanja otočne proizvodnje, promocije proizvoda s oznakom Hrvatski otočni proizvod i prezentacije bogate ponude, sadržaja, tradicije i kulturne baštine hrvatskih otoka.

Ove godine proizvode predstavlja 29 proizvođača s Visa, Lastova, Brača, Korčule, Krka, Hvara, Prvića, Raba, Dugog otoka, Paga, Rave, Cresa, Ugljana i poluotoka Pelješca, a među proizvodima se mogu naći maslinova ulja, vina, sirevi, marinirana riba, rakije, likeri, med, slastice, kozmetika i suveniri.

Kako je istaknula ministrica Žalac, ministarstvo dodjeljuje oznaku Hrvatski otočni proizvod onim proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvornosti, tradicije i izvrsnosti. „U suradnji s Gradom Zagrebom, dva puta godišnje predstavljamo otočne proizvode, neposredno pred Božić i Uskrs. Već 13. godinu zaredom ulažemo u ovaj sajam, a smatram da je ovo projekt koji zavrjeđuje još veću potporu i na financijskom i na promidžbenom planu“, kazala je Žalac.   

„Pozivam Zagrepčane da posjete štandove naših otočnih proizvođača, da kušaju jedinstvene delicije i sve najbolje proizvode hrvatskih otoka. Nastojimo revitalizirati otoke, vratiti im život i duh, a ova manifestacija uvelike pomaže da približi otočke proizvode glavnome gradu Hrvatske“, poručio je Bandić.

Podsjetimo, projekt „Hrvatski otočni proizvod“ započeo je 2007. godine, s ciljem poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda, a do sada je oznaku dobilo 297 proizvođača. Od toga je 26 eko proizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog porijekla i osam s oznakom izvornosti, za gotovo tisuću proizvoda i proizvodnu liniju s 24 otoka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.