Gradonačelnik Bandić održao sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac danas su na radnom sastanku razgovarali o podjeli Hrvatske na statističke regije, zajedničkim projektima Vlade i Grada Zagreba te planu buduće financijske perspektive 

Gradonačelnik Bandić održao sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac Grad Zagreb
17. 1. 2019

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac danas su održali radni sastanak. 

Na sastanku je zaključeno kako je prijedlog nove podjele Hrvatske na statističke regije, u kojoj se Grad Zagreb izdvaja kao zasebna statistička regija, očekivan, s obzirom na veliku razliku u razvijenosti Grada Zagreba i ostatka kontinentalne Hrvatske. Naime, prelijevanjem stupnja razvijenosti Zagreba na druge županije, mogućnosti njihovih poduzetnika za korištenje većeg postotka regionalnih potpora bi se smanjile. 

Stupanjem na snagu nove statističke podjele, kako je istaknuto, dolazi do promjene intenziteta regionalnih potpora za poduzetnike pa bi se svim županijama znatno povećao intenzitet regionalnih potpora. No, u slučaju Grada Zagreba došlo bi do smanjenja maksimalnog intenziteta regionalnih potpora sa 25 na 20 posto za velika,  35 na 30 posto za srednja i sa 45 na 40 posto za mala poduzeća.

Prema riječima Gabrijele Žalac, kroz model integriranog teritorijalnog ulaganja Zagrebu će u idućoj financijskoj perspektivi biti osigurana značajna financijska sredstva.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkim projektima Vlade i Grada Zagreba, s naglaskom na zajedničku realizaciju i mogućnosti financiranja projekta "Zagreb na Savi". Osim toga, razgovaralo se i o planu buduće financijske perspektive što, među ostalim, podrazumijeva i projekte vezane uz javni gradski prijevoz, zdravstvo, promet, energetiku, obrazovanje i komunalnu infrastrukturu. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.