Hrvatska predvodi u rastu cijena stambenih nekretnina - čak 9.1 posto

Hrvatska predvodi u rastu cijena stambenih nekretnina - čak 9.1 posto Unsplash
9. 7. 2020

Cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj su u prvom tromjesečju 2020. porasle za čak 9,1 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazali su najnoviji podaci Eurostata, statističkog ureda Europske unije, što znači da su nekretnine u našoj zemlji poskupjele više nego od europskog prosjeka.

Usporedbe radi, cijene nekretnina su na području cijele Europske unije na godišnjoj razini narasle za 5,5 posto, a u eurozoni za pet posto.
Od 27 zemalja članica EU-a najviše su poskupjele nekretnine u Luksemburgu s 14 posto, a slijede Slovačka s 13,1 posto, Estonija s 11,5 posto, Poljska s 11,3 posto te Portugal s 10,3 posto.
Jedina zemlja u kojoj su cijene stambenih nekretnina u prvom tromjesečju ove godine u usporedbi s prvim kvartalom 2019. pojeftinile bila je Mađarska gdje je zabilježen pad cijena na godišnjoj razini od 1,2 posto. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.