Vraća se "dite" materi! Majka je znala da joj je sin živ i zdrav, no države su ga proglasile nestalim. Slao joj je novac u Čepikuće

Priča o hrvatskom pomorcu uzburkava i nadalje duhove. Nestao je prije 30 godina, sada je pronađen Španjolskoj. Međunarodne vlasti nakon tri desetljeća potrage identificirale nestalog hrvatskog pomorca Petra Marčinka, kojem se gubi svaki trag prije 30-ak godina. Nadležna tijela pronašla su ga u Španjolskoj, odakle su dali podatke Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, a pronađeni pomorac je izbrisan iz evidencije nestalih osoba.

Vraća se "dite" materi! Majka je znala da joj je sin živ i zdrav, no države su ga proglasile nestalim. Slao joj je novac u Čepikuće Twitter
25. 1. 2022

Daleke 1992. godine tada 39-godišnji hrvatski pomorac Petar Marčinko pristao je u španjolsku luku Gijon - i tada mu se gubi svaki trag. Marčinko je donedavno bio na međunarodnom popisu nestalih osoba, a vlasti su ga nakon tri desetljeća potrage pronašle u Španjolskoj. Nakon provjere njegovih osobnih dokumenata, međunarodne institucije potvrdile su njegov identitet i svoje nalaze proslijedile Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. Za sada nije poznato je li se Marčinko sve ove godine skrivao na Pirenejskom poluotoku i zašto je pobjegao iz Domovine. Tijekom svih ovih godina u javnosti su kružile razne teorije o razlozima njegovog neobičnog nestanka, a najistaknutije su sljedeće: hrvatski pomorac počinio samoubojstvo, ili se sakrio zbog rata ili brojnih dugova, demantirala je Petrova majka koja je otkrila Dubrovačkom vjesniku prije godine da joj je sin još živ i da joj je redovito slao novac. Njezine riječi tada nisu shvaćane dovoljno ozbiljno, jer su smatrali da je gospođa najvjerojatnije u šoku zbog gubitka sina te da zbog toga govori stvari koje nisu istinite. Iz obitelji Marčinko nije nestao samo Petar nego i njegova dva brata. Prema nekim procjenama, stariji Ante preminuo je negdje na jugu Hrvatske, dok je mlađi Stijepo sletio u Kanadu pred više godina i od tada mu se gubi svaki trag.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.