Goran Radmanov diplomat osumnjičen za krijumčarenje ljudi: U njegovoj kući živjelo nekoliko migranata (ali on tvrdi da je samo iznajmljivao stan)

Indijci, Pakistanci, Bangaledešanci ulovljeni u kući 64. godišnjeg diplomate u Zagrebu! Policija je već privela diplomata.
 

Goran Radmanov diplomat osumnjičen za krijumčarenje ljudi: U njegovoj kući živjelo nekoliko migranata (ali on tvrdi da je samo iznajmljivao stan) Hrvoje Jelavic/Pixsell/Bobo
3. 1. 2024

Hrvatska policija privela je u utorak djelatnika hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova zbog sumnje da je s još dvoje indijskih državljana krijumčario ljude.

Portal televizije N1 danas javlja da je riječ o 64-godišnjem diplomatu koji je tijekom istrage tvrdio da je jednom od Indijaca samo iznajmio donji kat kuće.

Hrvatska policija je reagirala na dojavu o sumnji na krijumčarenje ljudi u jednom od zagrebačkih naselja 27. prosinca. Kada su došli do kuće u kojoj su se navodno nalazili ilegalni migranti, kako prenosi portal N1, otkrili su jednog od osumnjičenih Indijaca i uspostavili kontrolu nad kućom.

 
Sljedećeg dana desetak stranaca, za koje se kasnije utvrdilo da su državljani Bangladeša i Pakistana, viđeno je kako bježe kroz prozore.

Osim Hrvata, policija je privela i jednog od osumnjičenih Indijaca zbog sumnje na krijumčarenje ljudi. Drugi Indijac je u bijegu. Kako prenose hrvatski mediji, privedeni Indijac je svu krivnju za šverc pripisao svom sugrađaninu koji je pobjegao.

Pritom je, kako se navodi, tvrdio da je samo organizirao taksi vožnju do grada na granici sa Slovenijom.

U utorak je Zagrebačka policijska uprava objavila da je hrvatski državljanin unajmio kuću drugom osumnjičeniku. Opremio ju je madracima i donosio hranu ljudima koji su u njoj živjeli.

"Riječ je o dogovoru trojice muškaraca iz koristoljublja. Oni su omogućili ulazak, kretanje i boravak stranih državljana na području Hrvatske", pojasnila je glasnogovornica PU zagrebačke. Slučaj su komentirali i iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova. Najavili su da su zaprimili informaciju o prijavi protiv djelatnika Ministarstva te da će nakon podizanja optužnice poduzeti odgovarajuće mjere.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.