- HR pravosuđe treba izbrisati do nule i graditi ispočetka! Hrvatska nije pravna i pravedna država

Pitamo Vas je li eurozastupnik u pravu?

Mislav Kolakušić: - Tražim ponovni izbor svih sudaca, potpuno novi sudovi i novi pravni okvir. Građani su se u tri desetljeća uvjerili da hrvatsko pravosuđe ne postoji kao funkcionalna, pravna i pravedna grana vlasti i dok pravna država zaista ne profunkcionira Hrvatska će ostati zarobljena u korupciji, pri dnu svih lista razvijenosti.

– Cijelo pravosuđe treba ponovo izgraditi po uzoru na Njemačku ili Austriju, sustave koji su nama najbliži.

- HR pravosuđe treba izbrisati do nule i graditi ispočetka! Hrvatska nije pravna i pravedna država Fred Marvoux / EP
12. 4. 2023

– Hrvatsko pravosuđe treba izbrisati do nule i graditi ispočetka, ponovni izbor svih sudaca, potpuno novi sudovi i novi pravni okvir. Građani su se u tri desetljeća uvjerili da hrvatsko pravosuđe ne postoji kao funkcionalna, pravna i pravedna grana vlasti i dok pravna država zaista ne profunkcionira Hrvatska će ostati zarobljena u korupciji, pri dnu svih lista razvijenosti’, smatra hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić, bivši sudac Trgovačkog suda u Zagrebu. 

– Cijelo pravosuđe treba ponovo izgraditi po uzoru na Njemačku ili Austriju, sustave koji su nama najbliži. U Hrvatskoj ne postoji ni vladavina prava. A čovjek koji ne vjeruje u vladavinu prava i pravdu ne može živjeti. Izuzetno veliki broj hrvatskih građana je frustriran je zna da u zemlji nema pravde. Bez izgradnje pravde nemate ni ozbiljnog gospodarstva ni sretnih ljudi’, upozorio je Kolakušić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.