Gubitci zbog isključenja interneta u Bjelorusiji: Više od dva milijuna dolara po satu

Netblocks usluga piše o gubicima od 56 milijuna dolara dnevno. To jest, svaki sat prekida interneta Bjelorusiju je koštao više od dva milijuna dolara. Procjena uključuje gubitke od zaustavljanja Internet bankarstva, taksija, kartografije, internetskih trgovina i drugih usluga.

Gubitci zbog isključenja interneta u Bjelorusiji: Više od dva milijuna dolara po satu Pixabay
17. 8. 2020

U samo 61 sat ogromnih zastoja od 9. srpnja šteta je ukupno 141 milijun dolara. Procjena uključuje gubitke od zaustavljanja Internet bankarstva, taksija, kartografije, internetskih trgovina i drugih usluga.

Prema intervjuiranim stručnjacima, vlasti zemlje grubo su oponašale probleme s Internetom, koje su požurile pripisati vanjskim utjecajima.

U stvarnosti, 80 posto interneta u zemlji bilo je onemogućeno na razini IPv6 protokola, što mogu učiniti samo dva državna pružatelja matičnog Interneta, piše servis za borbu protiv DDoS napada Qrator Labs.

Informatički startupi u Bjelorusiji pozvali su vlasti da zaustave nasilje nad civilima u zemlji. Oni su potpisali otvoreno pismo u kojem su napomenuli da je tehnološki razvoj zemlje ugrožen.

Također dan ranije, pretresi su izvršeni u uredima Yandexa i Ubera u Minsku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.