Američke kockarnice: Najgora godina do sad

Duga pandemija ostavila je traga u mnogim industrijama. Nebrojeni filmovi su na čekanju zbog zatvaranja kina, obustavljen je rad na nekim od najočekivanijih TV emisija, video igre su odgođene, hoteli su zatvoreni, a zračne luke puste. Jedna od grana goleme industrije zabave koja je osjetila puni učinak zaključavanja bilo je kockanje, posebno u SAD-u. Kasina su imala jednu od najgorih godina u posljednjih nekoliko desetljeća.

Američke kockarnice: Najgora godina do sad Unsplash
19. 10. 2020

Nedavno objavljeno izvješće Američkog udruženja za igre na sreću (AGA) rasvijetlilo je koliko je pandemija pogodila kockarnice diljem SAD-a. U ožujku je gotovo 1000 komercijalnih kockarnica prisiljeno biti zatvoreno u cijeloj zemlji, a neki od njih do danas nisu ponovno otvoreni. Nakon obećavajućeg početka godine - u prva dva mjeseca godine prihodi su porasli za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine - prihod kasina iznenada je pao na nulu. Sveukupno, ukupni bruto prihod od igara na sreću (GGR) podružnice pao je za blizu 80 posto u drugom tromjesečju 2020. godine, a prihodi od automata i stolnih igara srušili su negativne rekorde.

"COVID-19 nesumnjivo je predstavljao najteži gospodarski izazov s kojim se igračka industrija ikad suočila", rekao je izvršni direktor AGA-e Bill Miller. No snažna potražnja za njezinim uslugama pomogla joj je da povrati neke gubitke: nakon ponovnog otvaranja kockarnica, nekoliko njih zabilježilo je ozbiljan rast u odnosu na prethodnu godinu.

Internetska kockarnice su pak svoju najbolju godinu do sada doživjele u SAD-u. Kockanje putem interneta zasad je legalno samo u šest država, ali u svakoj od njih iGaming je pokazao snažan rast, po prvi puta prestigavši ​​sportsko klađenje. U drugom tromjesečju 2020. godine iGaming je ostvario više od 400 milijuna USD prihoda, koji je porastao za nevjerojatnih 253 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Internacionalno, internetska kasina i dalje napreduju. Internetska kockarnice zabilježile su solidan rast, čemu su nesumnjivo pomogle vijesti o nekoliko osvojenih jackpotova ove godine, uključujući isplatu Mega Moolah od 12 milijuna dolara u internetskom kockarnici JackpotCity. Freemium model koji su usvojila ova prodajna mjesta i ležerna priroda igara privlače mnoge kupce, a da
ne spominjemo pristupačnost igre na svim platformama.

Sport je ovog proljeća ugašen po cijelom svijetu, a kao što ste mogli očekivati, ovo je ostavilo veliku rupu u prihodima. Kad su se, pak, sportovi vratili, velika većina sportskih liga širom svijeta jurila je kroz ostatak svojih sezona, nadoknađujući izgubljeno vrijeme puno strožim rasporedom. I ovo je bila dobra vijest za kladionice.

Budući da su američki sportovi postajali popularni širom bare, a europski sportovi probijali se u SAD (engleska Premier liga je među brojnim tržištima koja pokrivaju američke kladionice), igrači staza ovog su ljeta imali velik izbor sportova za klađenje. To je, zajedno sa sve većim brojem reguliranih mogućnosti klađenja, povećalo prihode kladionica: Upravni kladionice u SAD-u porasle su za 10 posto na godišnjoj razini.

Gaming industrija ove je godine pretrpjela brojne gubitke - ali oporavlja se. Ponovno otvaranje kockarnica - poštivanje strogih propisa o socijalnom udaljavanju i bilo koje druge mjere potrebne za sigurno i sigurno iskustvo - i povratak sportova pomoći će mu da se oporavi od možda najgore godine koju je imao vijekovima. Ili, kako je rekao Miller, "naša otpornost usred takvih nedaća dokaz je osnove industrije za daljnji uspjeh kad izađemo iz pandemije."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.