Užas se nastavlja: devet taoca ubijeno u izraelskim napadima

Više taoca izgubilo je živote u posljednja 24 sata.

Užas se nastavlja: devet taoca ubijeno u izraelskim napadima @whoisA_ / Twitter
15. 10. 2023

U posljednja 24 sata u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze ubijeno je još devet talaca, uključujući četiri stranca, objavilo je vojno krilo ekstremnog palestinskog pokreta Hamas. U napadima na Izrael prije tjedan dana, prema izraelskim procjenama, skupina je zarobila oko 150 talaca, uključujući izraelske i strane državljane. Brigade Ezedine al-Qasam, oružano krilo Hamasa, objavile su u priopćenju da su izraelski napadi "bili na mjestima gdje su bili zarobljenici", ubijeno je pet Izraelaca i četiri stranca. Nikakvi drugi detalji nisu navedeni.
 

Izraelska vojska informacij ni potrdila

Ove informacije nije bilo moguće neovisno provjeriti. Izraelska vojska još nije potvrdila informaciju. Hamas je dan ranije objavio da je u izraelskim zračnim napadima ubijeno 13 talaca. S posljednjim brojem žrtava, ukupan broj mrtvih među taocima popeo se na 22. Izraelske obrambene snage (IDF), koje su u petak izvršile napad na dio Pojasa Gaze u sklopu potrage za taocima, objavile su da su pronašle tijela, prema izvješćima izraelskih medija, neki izraelski taoci. Vojska je danas to demantirala. Rekla je da informacija nije točna, prenosi britanski BBC.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.