Grčka ponovo u plamenu: zbog šumskog požara evakuirana bolnica i nekoliko naselja

Izuzetno opasan požar je pod kontrolom. U nekim dijelovima Grčke temperature će u srijedu premašiti 40 Celzijevih stupnjeva, prenosi AFP.

Pripazimo i mi u Hrvatskoj!

Grčka ponovo u plamenu: zbog šumskog požara evakuirana bolnica i nekoliko naselja BL Portal/posnetek zaslona
10. 7. 2024

Nakon što je u blizini grčkog lučkog grada Patrasa izbio šumski požar, lokalne vlasti morale su danas evakuirati dječju bolnicu i nekoliko manjih naselja. Pacijenti su prebačeni u druge bolnice u trećem po veličini gradu u Grčkoj. Vatru je već danas obuzdalo stotinjak vatrogasaca, javlja francuska novinska agencija AFP. "Brzo smo izvršili evakuaciju. Sva djeca koja su bila smještena u ugroženoj bolnici već se liječe drugdje", rekao je lokalni pedijatar za javnu televiziju. hitna pomoć Civilna zaštita je na društvenoj mreži X objavila da su zbog požara svoje domove napustili i stanovnici triju naselja u predgrađu Patrasa koji su se sklonili u centar grada. Medicinski centar i dom za starije osobe također su evakuirani grčki ministar civilne zaštite Vasilis Kikilias napisao je na mreži X da je "izuzetno opasan požar" pod kontrolom u roku od dva sata od izbijanja. Zbog niza požara, koji su, prema ministrovim riječima, najgori u posljednjih 20 godina, proteklih su dana ugroženi i drugi dijelovi Grčke. Danas su izbili i drugi šumski požari u Grčkoj, izazvani jakim vjetrovima i visokim temperaturama Nacionalni opservatorij u Ateni zabilježio je danas 37 stupnjeva Celzijusa. Vlasti su za srijedu izdale upozorenje o povećanom riziku od šumskih požara u šest regija, uključujući središnju Grčku, Peloponez, Atiku i otoke u sjeveroistočnom Egejskom moru.

U nekim dijelovima Grčke temperature će u srijedu premašiti 40 Celzijevih stupnjeva, prenosi AFP.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.