Nagrade Grammy za 2018. godinu - Rap i R&B dominiraju u najvažnijim kategorijama

Pobjednici će biti otkriveni 28. siječnja na ceremoniji u Madison Square Gardenu, koju će voditi popularni komičar James Corden.

Nagrade Grammy za 2018. godinu - Rap i R&B dominiraju u najvažnijim kategorijama Recording Academy GRAMMYs/ Službena Facebook stranica
28. 11. 2017

Rap i R&B uvjerljivo dominiraju ovogodišnjom dodjelom nagrada Grammy. Kendrick Lamar, Jay-Z, Childish Gambino i Bruno Mars  ovogodišnji su kandidati za album godine i pjesmu godine. Dok je Carteru ovo već osma nominacija, Kendrick ga prati u stopu s nominacijom manje.

Što se tiče rekorda godine, nominirani su: Redbone (Childish Gambino), The Story of OJ (Jay-Z), Humble (Kendrick Lamar), 24K Magic (Bruno Mars) i, naravno, neizostavljivi – Despacito featuring Justin Bieber (Luis Fonsi i Daddy Yankee), koji je također osvojio nominaciju za pjesmu godine i grupni pop performans godine. To je i prva pjesma koja je zaradila nominacije za rekord i pjesmu godine, a da nije na engleskom jeziku.

U kategoriji najboljeg albuma našli su se ''Awaken, My Love!'' (Childish Gambino), ''4:44'' (Jay-Z), ''Damn'' (Kendrick Lamar), ''24K Magic'' (Bruno Mars) i jedina dama na listi – Lorde s albumom ''Melodrama''!

Mnoge je iznenadilo što se album ''Divide'' Eda Sheerana nije našao u kategoriji najboljeg albuma, već je samo dobio nominaciju za najbolji pop-album. U istoj kategoriji se natječu i Coldplay, Lana Del Rey, Kesha, Lady Gaga i grupa Imagine Dragons. Sheeranova pjesma ''Shape of You'' dobila je nominaciju za najbolji pop solo performans, dok je povratnička pjesma Taylor Swift ''Look What You Made Me Do'', ostala bez nominacija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.