Pustite je danas za njegovu i svoju dušu - "Raindrops Keep Fallin' on My Head", a i pogledajte film Butch Cassidy i Sundance Kid. Poslušajte i Arethu Franklin i "Say a Little Prayer"...

VIDEO: Preminuo je legendarni skladatelj i hit makerBurt Bacharach: bio je autor najvećih glazbenih hitova. Uz veliki uspjeh koji je postigao u popularnoj glazbi. Pisao je i za Arethu Franklin, Dusty Springfielda, Tom Jonesa, a odlikovao ga je za zasluge i Barack Obama.

Dobio je 6 Grammya i dva Oscara za glazbu za film Butch Cassidy i Sundance Kid te za pjesmu Raindrops Keep Fallin' on My Head.

Pustite je danas za njegovu i svoju dušu.

Pustite je danas za njegovu i svoju dušu - "Raindrops Keep Fallin' on My Head", a i pogledajte film Butch Cassidy i Sundance Kid. Poslušajte i Arethu Franklin i "Say a Little Prayer"... Burt Bacharach / Instagram
10. 2. 2023

Legendarni američki pop skladatelj Burt Bacharach, čiji su hitovi, uključujući I Say a Little Prayer, vladali vrhovima glazbenih ljestvica 1960-ih i 1970-ih, preminuo je u srijedu u 94. godini života u svom domu u Los Angelesu. Bacharach je radio sa zvijezdama kao što su Dionne Warwick, Aretha Franklin, Dusty Springfield i Tom Jones. Među njegovim najpoznatijim skladbama su Walk On By i Do You Know the Way to San Jose.
 

Bio je poznat po romantičnim i melankoličnim baladama u kojima je spajao jazz i pop, a njegove su skladbe osvajale vrhove glazbenih ljestvica s obje strane Atlantika.

Dobitnik dva Oscara i nekoliko Grammyja

Rođen u Kansas Cityju 1928., Bacharach je 1957. upoznao tekstopisca Hala Davida, formirajući jedno od najuspješnijih partnerstava u glazbenoj industriji. Godine 1970. osvojili su Oscara za glazbu za film Butch Cassidy i Sundance Kid te za pjesmu Raindrops Keep Fallin' on My Head. Osvojio je još jednog Oscara 1982.
 

Bacharach je bio nominiran 21 put za nagradu Grammy, a osvojio ju je šest puta. Godine 2008. osvojio je i Grammyja za životno djelo.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.