Euro je kolonijalna valuta i propast će! Ono što je stajalo 1 kn, uskoro bi moglo biti 1 euro!

Prof. Ivan Lovrinović je ogorčen. Žali za kunom "koja je 28 godina izvrsno čuvala stabinost cijena, inflaciju nismo skoro niti osjećali, za razliku od nametnutog eura!"

Žarko Puhovski na HTV-u je rekao kako se veseli nestajanju ustaške valute, a Andrej Plenković je to proveo.

1 kg krumpira koštao oko 3 kune, a već danas oko 3 eura! Narod mora brinuti o sebi i pomesti one koji ugrožavaju njegov standard. Što prije!

Euro je kolonijalna valuta i propast će! Ono što je stajalo 1 kn, uskoro bi moglo biti 1 euro! Ivan Lovrinović / FB
1. 11. 2023

Profesor Ivan Lovrinović bio je iznimno kritičan prema monetarnoj politici, prema gospodarskim dosezima Vlade RH, a ponajviše se obrušio na premijera Andreja Plenkovića. Ustvrdio je kako je prihvaćajući euro generirao inflaciju koja je za vrijeme 28 godišnje vladavine kune bila kontrolirana, stabilna i puno manja nego danas. I što je najvažnije bili smo monetrano suvereni i mogli smo gospodariti svojom imovinom.

- ONO ŠTO JE KOŠTALO 1 KUNU USKORO BI MOGLO BITI - 1 EURO!

- Kada pogledate euro koji držite u ruci i skrenete pogled na police s cijenama koje stalno rastu, sjetite se kune koja je 28 godina izvrsno čuvala stabinost cijena. Inflaciju nismo skoro niti osjećali.
Stalno brži rast inflacije u Hrvatskoj i drugim slabjim ekonomijama unutar eurozone pogoršava njihovu konkurentnost, a time slabi izvoz jačajući uvoz - a sve to vodi rastu vanjskog duga i zaostajanju u razvoju u odnosu na bogatije članice. Razlike u stopama inflacije i produktivnosti stvaraju dodatne strukturne probleme koje zajednička valuta ne može riješiti i zato će euro propasti.
O svemu tome sam godinama detaljno govorio i upozoravao da će nas euro voditi prema nazadovanju.
Svi oni koji su se oglušavali na upozorenja ili ih ismijavali neka sada uživaju u čarima eura kojeg drže na dlanu i gledaju kako se iz dana u dan topi njegova kupovna moć.
P.S. - Sjećate se da je 1 kg krumpira koštao oko 3 kune, a već danas oko 3 eura!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.