EU namjerava legalizirati nošenje maski u avionima

Nošenje maski za odrasle i djecu starije od šest godina, u avionima na brodu i u zračnim lukama u Europi postat će obavezno, prenosi portal Lonely Planet. Takve su mjere postale nužne zbog prijetnje drugog vala koronavirusa.

EU namjerava legalizirati nošenje maski u avionima Unsplash
29. 7. 2020

Prema njemačkom ministru prometa Andreasu Scheueru, dužnosnici EU postigli su dogovor o zajedničkim standardima. Očekuje se da će odluku sada odobriti ministri EU-a.
Također, dužnosnici su se složili da aviokompanije trebaju češće dezinficirati zrakoplove i primjenjivati ​​protokole kako bi se osigurala sigurna udaljenost između putnika.

Obavezno nošenje maski postaje dio zajedničkog napora zračnih prijevoznika da osiguraju sigurnost putnika jer drugi val pandemije započinje u mnogim dijelovima svijeta. Agencija za zrakoplovnu sigurnost Europske unije objavila je vodič u kojem je istaknuta važnost "disanja na etiketi" i nošenja zaštitnih maski u avionima i na aerodromima.

Također, čelnici najvećih zrakoplovnih kompanija u Sjedinjenim Državama i Europi pozivaju službenike iz obje regije da naprave zajednički testni program za COVID-19 kako bi povećali povjerenje u transatlantska putovanja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.