Elon Musk reaktivirao Neuralink - projekt za razvoj bioloških sposobnosti osobe uz pomoć kibernetskih dodataka

Elon Musk reaktivirao Neuralink - projekt za razvoj bioloških sposobnosti osobe uz pomoć kibernetskih dodataka WallpaperSafari
15. 7. 2020

28. kolovoza 2020. pripremite se za zanimljive vijesti Elona Muska: na ovaj je dan milijarder obećao podijeliti „detalje o napretkuNeuralink-a, projekta čiji je cilj razvoj ne i neuro-proteze i sučelja mozga i računala.

Posljednji Neuralink događaj dogodio se 16. srpnja 2019. Tada je javnosti prikazan N1 čip za implantaciju u mozak kao i rad aparata koji može prepoznati krvne žile u mozgu i ugraditi elektrode u korteks bez ikakvog oštećenja. Osim toga, Musk je govorio o rezultatima testiranja razvoja Neuralink na štakorima i rekao da kompanija 2020. godine planira započeti testiranje na ljudima.

Od tada, već godinu dana službeni Twitter tvrtke šuti. Neuralink također nije izvijestio o pojedinostima o nadolazećem događaju krajem kolovoza, ograničavajući se na repost tvita svog osnivača.

Neuralink je osnovan 2016. godine kako bi implementirao ideje Elona Maska za širenje bioloških sposobnosti osobe uz pomoć kibernetskih dodataka. Osnovni cilj tvrtke je razvoj uređaja za liječenje poremećaja i bolesti povezanih s funkcijama mozga.

U udaljenijoj budućnosti govorimo o stvaranju "učinkovite simbioze umjetne inteligencije i čovjeka". "Ne moramo se više brinuti za nekakvog zlog AI diktatora", rekao je Musk. "Sami ćemo postati umjetna inteligencija".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.